15:52 25.11.2021

Помер екс-мер Києва Омельченко

2 хв читати
Помер екс-мер Києва Омельченко

Помер екс-мер Києва Омельченко

(додано текст 3-4-го абзаців, змінено заголовок та 6-й абзац)

Київ. 25 листопада. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Екс-мер Києва Олександр Омельченко помер на 84-му році життя, повідомив президент будівельної компанії "Ліко-Холдінг", екс-нардеп Ігор Лисов.

"Сьогодні не стало Олександра Омельченка. Висловлюю глибокі співчуття сім’ї та рідним з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять", - написав Лисов на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Згодом цю інформацію підтвердив мер Києва Віталій Кличко.

"Сьогодні не стало Олександра Омельченка... Сан Санич, як ми його називали, завжди був енергійним, з мудрим гумором, порадами досвідченого управлінця. Ми були знайомі багато років... Олександр Омельченко любив Київ і був, беззаперечно, одним із тих, хто творив його сучасну історію. Висловлюю щирі співчуття родині та близьким Олександра Олександровича", - написав він у Telegram.

Як повідомлялося, 18 листопада Кличко повідомив, що 83-річного Омельченка госпіталізували зі значним ураженням легень унаслідок захворювання на COVID-19.

Омельченко народився 9 серпня 1938 р. у с. Зозів Липовецького району Вінницької області. З серпня 1996 року до квітня 2006 року – голова Київської міської державної адміністрації. З травня 1999 до квітня 2006-го - київський міський голова. 2007-2012 рр. - народний депутат України VI скликання. З 2001 року – Герой України.

На парламентських виборах 2007 року Омельченко отримав депутатський мандат за списком, а з червня 2014 року – депутат Київської міської ради.

 

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА