01:32 31.08.2011

У Криму очікують рішення президента щодо кандидатури на посаду глави уряду автономії

3 хв читати
У Криму очікують рішення президента щодо кандидатури на посаду глави уряду автономії

Команда, сформована в Криму прем'єром автономії Василем Джарти, що нещодавно пішов із життя, продовжує працювати та виконувати всі намічені плани, запевнив в. о. глави Ради Міністрів Криму, перший заступник глави уряду автономії Павло Бурлаков.

У вівторок відбулося перше після смерті В.Джарти засідання Ради Міністрів Криму. На прес-конференції після його закінчення П.Бурлаков заявив: "Хочу відповідально заявити, що та команда, яка працювала, і сьогодні працює. Це команда велика – Ради міністрів, депутатського корпусу АР Крим, мерів і голів райдержадміністрації. Уся ця команда продовжує реалізовувати всі намічені плани".

При цьому він додав: "Безумовно, команда буде реалізовувати, і робота даватиме ті плоди, незалежно від того, які буде прийнято кадрові рішення президента України. Я думаю, що у будь-яких ухвалених рішеннях все одно буде спадкоємність тих справ, тих починів, реалізація тієї стратегії, яку було затверджено за підтримки президента України".

П.Бурлаков також спростував повідомлення кримських ЗМІ про те, що Верховна Рада Криму планує відставку деяких членів Ради Міністрів автономії. Зокрема, серед них називали прізвища віце-прем'єрів уряду автономії Георгія Псарьова та Катерини Юрченко. "Кримський уряд сьогодні працює в повному темпі, команда абсолютно згуртована та єдина, а ті розмови - вони завжди були, є і будуть", - сказав П.Бурлаков.

Він зазначив, що під час вирішення якихось кадрових питань в уряді Криму визначальним є рішення Кримської республіканської організації Партії регіонів, а вона якихось рішень з цього питання не ухвалювала.

"Ми сьогодні не повинні забувати взагалі, що основа основ і первинна ланка - це партії. Тому що Кримська республіканська організація Партії регіонів обирала депутатський корпус, і тому фракція Регіони України у Верховній Раді Криму взагалі-то підзвітна партії, і партія ніяких рішень не ухвалювала - ні кадрових у Раді Міністрів, ні щодо Верховної Ради якихось там перестановок, тобто таких рішень не було", - сказав П.Бурлаков.

Крім того, за його словами, поки що не розглядалося питання про кандидатуру керівника кримської партійної організації Партії регіонів.

"Ще не розглядали ніякі кандидатури. Є статут партії, де сказано, що вищі організації рекомендують кандидатуру на обрання керівника кримської партійної організації. Є чітка процедура", - наголосив П.Бурлаков.

Таким чином, зазначив він, якщо говорити про кандидатуру керівника кримського уряду, то необхідно дочекатися рішення президента України, а щодо керівника кримської партійної організації Партії регіонів необхідне рішення вищої партійної організації.

Голова Ради Міністрів Криму Василь Джарти помер у ніч на 17 серпня в Криму внаслідок важкої хвороби. Він очолював уряд автономії з березня 2010 року.

В.Джарти також був лідером Кримської республіканської організації Партії регіонів.

Відповідно до п. 1 ст. 37 Конституції Криму голову Ради Міністрів Криму призначає на посаду Верховна Рада автономії за поданням голови парламенту та за погодженням із президентом України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА