15:31 14.11.2021

Кабмін схвалив проект про електронні посвідки на проживання - Шмигаль

1 хв читати
Кабмін схвалив проект про електронні посвідки на проживання - Шмигаль

Кабінет Міністрів України схвалив експериментальний проект про електронні посвідки на проживання, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у неділю.

"Тепер ці документи будуть доступні для іноземців у "Дії" як аналог звичайного паспорта. Це дасть змогу людям, що на законних підставах перебувають в Україні, так само користуватися публічними послугами онлайн", - написав Шмигаль у Facebook.

Він зазначив, що цього тижня уряд також дав старт експериментальному проекту, який дає змогу українцям, які мають паспорт у формі "книжки", змінити адресу реєстрації місця проживання в онлайн-режимі, що передбачено законопроектом №5463 про реалізацію публічних електронних послуг із реєстрації та декларування місця проживання в Україні, який було ухвалено у парламенті у другому читанні.

"Достатньо заповнити заяву на порталі "Дія", й інформація буде підтягнута автоматично. Раніше така послуга була доступна для власників ID-карток. Вже з грудня регіони почнуть поступово переходити на електронну зміну реєстрації", - зазначив прем'єр.

Як повідомлялося, 5 листопада Верховна Рада запровадила для українців електронну реєстрацію місця проживання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА