12:32 09.11.2021

СБУ підтвердила затримання колишнього "голови" підпільної в'язниці "Ізоляція" у Донецьку

2 хв читати
СБУ підтвердила затримання колишнього "голови" підпільної в'язниці "Ізоляція" у Донецьку

Контррозвідники Служби безпеки України затримали у Києві колишнього бойовика терористичної організації "ДНР", голову незаконної в'язниці на тимчасово окупованій території Донецької області "Ізоляція", повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар СБУ Артем Дехтяренко.

"За інформацією СБУ, цей чоловік організовував та брав безпосередню участь у вбивствах і тортурах протиправних ув'язнених громадян України. Щодо колишнього бойовика здійснюються визначені законодавством процесуальні дії", - розповіли у відомстві.

Зокрема, щодо його доправлення до суду для обрання запобіжного заходу, а також отримання додаткової інформації про його протиправну діяльність.

Зловмисника було затримано в межах раніше відкритого кримінального провадження за 4 статтями Кримінального кодексу України: ст.149 (торгівля людьми); ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації); ст.260 (створення непередбачених законом воєнізованих чи збройних формувань); ст.438 (порушення законів та звичаїв війни).

Заходи щодо викриття зловмисників здійснювали контррозвідники СБУ за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

У свою чергу екс-заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов повідомив, що Дениса Куліковського було затримано о 2:30 ночі в Києві.

"Сьогодні вночі о 2.30 в Києві затриманий Денис Куліковський "Палич", представник НЗФ РФ та керівник катівні "Ізоляція" в Донецьку. Підозрюваний в організації, участі у вбивствах і тортурах затриманих українців. Операцію блискуче провели Нацполіція та СБУ. Запобіжний захід - 10.11", - написав він у Twitter.

Раніше звільнений у межах обміну утримуваними особами 29 грудня 2019 року український журналіст Станіслав Асєєв повідомив, що у Києві затримали військового злочинця підпільної в'язниці "Ізоляція" у Донецьку Дениса Куліковського.

Пізніше директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко підтвердив агентству "Інтерфакс-Україна" інформацію про затримання Куліковського.

За даними сайту "Миротворець", Денис Куліковський 1984 року народження. Він є контролером відділення охорони Відділу матеріально-технічного забезпечення МДБ ДНР, лейтенант. Т. зв. голова "Ізоляції". Особисто брав участь у тортурах, знущаннях над полоненими.

Видання "Свои.City" у свою чергу пише, що Куліковський керував "Ізоляцією" до лютого 2018 року: після чергового побиття одного із ув'язнених його усунули.

Як повідомлялося, терористична організація "ДНР" викрала Асєєва 11 травня 2017 року й утримала до 29 грудня 2019 року. Журналіст пробув у полоні 31 місяць, із них 28 місяців його тримали на території "Ізоляції" у Донецьку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА