10:48 09.11.2021

Хакер зламав систему Robinhood і вкрав дані мільйонів клієнтів

2 хв читати
Хакер зламав систему Robinhood і вкрав дані мільйонів клієнтів

Хакер зламав систему американського оператора платформи для торгівлі акціями Robinhood Markets Inc. та вкрав дані мільйонів користувачів.

Як повідомляє компанія, злом стався минулої середи. В результаті інциденту адреси електронних пошт майже 5 млн користувачів, повні імена 2 млн користувачів та повна особиста інформація понад 300 користувачів були вкрадені.

Robinhood, однак, зазначає, що кіберзлочинець не отримав доступу до номерів страховок, банківських рахунків, а клієнти компанії не зазнали фінансових втрат.

Зловмисник зміг отримати доступ до систем, видавши себе за авторизованого користувача під час телефонного дзвінка співробітнику служби підтримки. Компанії вдалося запобігти витоку важливої інформації клієнтів. Хакер згодом вимагав заплатити йому за отримані дані.

Robinhood повідомила про інцидент до правоохоронних органів та продовжує вести розслідування за підтримки Mandiant, яка надає послуги у сфері інформаційної безпеки.

Голова останньої повідомив, що компанія вже розслідувала такі інциденти в інших організаціях за участю хакера, який зламав систему Robinhood, і вона очікує, що той націлиться на інші компанії протягом декількох місяців.

На думку Еллісон Ніксон, головного дослідницького директора Unit 221B LLC, що надає послуги розслідувань інцидентів зі зломами, вкрадена інформація хоч і здається на перший погляд некритичною, може виявитися цінною для хакерів. Вони можуть використовувати її в подальшому, щоб видавати себе за клієнтів компаній і витягувати зі співробітників служби підтримки важливішу інформацію.

Котирування акцій Robinhood впали на 3,4% за підсумками додаткових торгів у Нью-Йорку у понеділок. За три місяці після IPO компанії її капіталізація скоротилася майже на 30%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

У суботу в Україні місцями короткочасні дощі, температура вдень 14-19° тепла, на півдні та південному сході до 22°

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА