18:19 02.11.2021

ВР має намір посилити відповідальність за підробку документів про вакцинацію

1 хв читати
ВР має намір посилити відповідальність за підробку документів про вакцинацію

Верховна Рада має намір посилити кримінальну відповідальність за підробку документів про проведення профілактичних щеплень, зокрема від коронавірусної хвороби COVID-19.

Прийняття відповідного законопроекту №6084 у першому читанні підтримали 282 народних депутати на позачерговому пленарному засіданні у вівторок.

У чинній редакції Кримінального кодексу України немає норм про відповідальність за підробку документів, що стосуються проведення вакцинації. З урахуванням цього законопроект пропонує доповнити КК статтею 321-3, яка передбачає встановити відповідальність за використання особою завідомо підроблених документів, що підтверджують проведення профілактичних щеплень проти особливо небезпечних інфекційних хвороб, у вигляді штрафу від 17 тис. грн до 34 тис. грн або обмеження волі строком до двох років.

Водночас законопроект встановлює відповідальність за внесення медичним працівником завідомо неправдивих відомостей до медичної документації про щеплення у вигляді штрафу від 34 тис. грн до 68 тис. грн або позбавленням волі на строк до двох років із позбавленням права обіймати певні посади або провадити певну діяльність строком від одного до трьох років.

Крім того, виготовлення з метою збуту, збут підроблених документів, що підтверджують проведення профілактичних щеплень, можуть передбачати покарання у вигляді штрафу від 85 тис. грн до 170 тис. грн або позбавленням волі строком до трьох років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посолка ЄС в Україні провела першу зустріч із урядовцями

На інших напрямках фронту ситуація напружена, втім контрольована - Генштаб ЗСУ

На фронті відбулося 60 бойових зіткнень, найважча ситуація на Покровському напрямку - Генштаб ЗСУ

Дніпропетровська область може пройти понеділок без графіків погодинних відключень

Окупанти за добу завдали 4 ракетних і 33 авіаудари по Україні - Генштаб ЗСУ

Українська авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 місцях скупчення противника - Генштаб ЗСУ

Країни ОПЕК+ домовилися про сумарне скорочення видобутку на 5,86 млн барелів сирої нафти на день до 2025 року

Зеленський візьме участь у саміті лідерів G7

У Києві 3 червня будуть стабілізаційні відключення світла

Зеленський привітав Галлу Томасдоттір із перемогою на виборах президента Ісландії: Сподіваюся на спільну роботу зі зміцнення партнерства та забезпечення миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА