21:09 09.10.2021

Кличко: Від стабільності в Українській державі залежить і стабільність всієї Європи

2 хв читати
Кличко: Від стабільності в Українській державі залежить і стабільність всієї Європи

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що від стабільності в Українській державі залежить і стабільність всієї Європи на виступі в Лейпцигу під час заходів з нагоди річниці початку мирної революції 1989 року в НДР.

"Не треба про це забувати. Європейська спільнота зацікавлена в тому, щоб Україна успішно просувалася в напрямку зрілої і ефективної демократії", - цитує Кличка прес-служба.

Він зазначив, що Україна і Східна Німеччина (колишня НДР) мають загальний історичний досвід як країни, що протягом багатьох років перебували під тоталітарним режимом. І обидві держави пережили політичні потрясіння і завоювали своє право на свободу і демократію.

"Ми, українці, ніколи не залишали прагнення жити в своїй, незалежній, дійсно демократичній і вільній країні. За реалізацію цього ідеалу віддали життя мільйони моїх співвітчизників - жертви політичних репресій, голодоморів і війн... Мій народ заплатив високу ціну за незалежність своєї держави. За право будувати в ній демократію. будувати країну, в якій ми мріємо жити", - сказав Кличко.

Він зазначив, що Революція Гідності, агресія Росії і окупація нею значної території України змусили український народ зрозуміти, що за свободу треба боротися - завжди і безкомпромісно.

"Революція Гідності продемонструвала цивілізаційний вибір українського народу. Це - європейська модель, заснована на демократичних цінностях. За цей вибір, за ідеали загинули 100 Героїв Небесної сотні. За нього віддають сьогодні життя наші патріоти на Сході України", - наголосив Кличко.

Мер Києва зазначив, що в Україні добре розуміють, що неможливо побудувати розвинену європейську державу без системних структурних реформ.

Кличко також наголосив на важливості розвитку первинної демократії, місцевого самоврядування.

"Я впевнений, що без розвитку місцевого самоврядування, розширення повноважень, сфери компетенції місцевих органів влади неможливо демократичний розвиток країни загалом. Політична конкуренція, вільне змагання ідей і думок є складовими демократії", - зазначив мер Києва.

Він подякував європейським партнерам за допомогу і підтримку європейського вибору України.

"Ми розуміємо, що ніхто, крім нас самих - українців - не змінить наше суспільство і нашу державу. Водночас, важливо, щоб ми спиралися на підтримку і найкращі практики наших друзів і партнерів. У цьому, зокрема, полягає дуже важлива частина нашої співпраці з містом-побратимом Лейпцигом. Ваші досягнення стимулюють нас до подальших кроків, спрямованих на розвиток ще молодої української демократії", - зазначив Віталій Кличко.

Як повідомлялося, в 2021 році Київ і Лейпциг відзначають 60 річницю підписання Угоди про побратимство. 9 жовтня мер Києва Віталій Кличко разом з мером Лейпцига Буркхардом Юнгом, який також очолює Асоціацію міст Німеччини, відкрили Дні Києва в Лейпцигу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсоні внаслідок обстрілу постраждав підліток - голова міськадміністрації

Київська влада розгляне питання усунення Булгакова з публічного простору після формування УІНП остаточної позиції щодо нього - відповідь на петицію

Ексмера Балаклії, підозрюваного в держзраді, судитимуть заочно - прокуратура

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 55, ситуація в районі Липців контрольована - Генштаб ЗСУ

Через обстріл у с. Іванівці поранений місцевий житель - Херсонська ОВА

Стефанчук обіцяє знайти компроміс щодо внесення до порядку денного парламенту законопроєкту про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних із Росією

Агресор завдав ракетного удару по виробничій інфраструктурі Конотопа - Сумська ОВА

Ніхто не ставить під сумнів легітимність української влади - Порошенко

У засіданні ВР оголошено перерву - Железняк

Макрон вирушить до Нової Каледонії на тлі заворушень, які там не вщухають

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА