21:30 06.10.2021

Ми повинні пообіцяти людству, що Бабин Яр ніколи більше не повториться - президент Ізраїлю

2 хв читати
Ми повинні пообіцяти людству, що Бабин Яр ніколи більше не повториться - президент Ізраїлю

Ми повинні пообіцяти людству, що Бабин Яр більше ніколи не повториться, заявив президент Ізраїлю Іцхак Герцог.

"І в наші дні також є люди, які заперечують, що був Голокост. Лише за останню добу ми чули огидні прояви антисемітизму в Аушвіці. Ми, як і всі світові лідери, повинні засуджувати такі прояви антисемітизму, ми повинні боротися зі злом, з жорстокістю, для того, щоб ми не забували про ту катастрофу, і те, до чого може призвести мовчання, антисемітизм і расизм. Ми повинні пообіцяти людству з цього місця, що ніколи більше не повториться Бабин Яр", - сказав Герцог, виступаючи на офіційній церемонії вшанування пам'яті до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру в Києві в середу.

Президент зазначив, що Бабин Яр став "найбільшою братською могилою в Європі".

"Це найстрашніша трагедія, яка сталася з єврейським народом і людством в цілому", - наголосив він.

"Не було страшнішого вбивства, ніж вбивство кулями в Голокост. І найстрашніше, що сонце світило і птахи співали. Протягом двох діб працювали кулемети нацистів, і були перекреслені долі десятків тисяч євреїв, киян, цілих сімей", - додав Герцог.

Президент Ізраїлю відзначив, що у єврейського народу є складна історія на українській землі, де була одна з найсильніших єврейських громад у світі.

"Всі поети, письменники писали на території України, тут з'явився хасидизм, тут народилися лідери сіонізму. Одночасно тут були погроми і тут було вбивство в Бабиному Яру. Це трагічна історія, яка виглядає, як шрам на землі", - зазначив він.

Герцог подякував усім, хто створював Меморіальний центр Голокосту, президенту України Володимиру Зеленському, прем'єр-міністру України Денису Шмигалю і главі Наглядової ради Меморіального центру Натану Щаранському.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА