17:56 30.09.2021

Київ готується до зими: 480 одиниць спецтехніки підготовлено, ще близько 100 поки що задіяні на дорожньо-будівельних роботах

2 хв читати
Київ готується до зими: 480 одиниць спецтехніки підготовлено, ще близько 100 поки що задіяні на дорожньо-будівельних роботах

Цього року підприємства комунальної корпорації "Київавтодор" підготують 586 одиниць спеціалізованої техніки для роботи взимку, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

За інформацією заступника голови КМДА Олександра Густєлєва, станом на 30 вересня 82% техніки, а це 480 одиниць, вже "одягнуті" в зимове обладнання і повністю готові до роботи. Решта 18% спецтехніки - також технічно готові, проте наразі, з огляду на теплу погоду в столиці, ще задіяні на дорожньо-будівельних роботах.

"У разі погіршення погодних умов переобладнання такої техніки на зимовий варіант триває кілька годин, не більше. Також уже заготовлено майже 60 тис. тонн посипальних матеріалів", - зазначив він.

Крім того, з 15 жовтня автодорівці розпочинають цілодобове чергування із залученням частини техніки. А з 1 листопада вся зимова спецтехніка і механізми чергуватимуть у цілодобовому режимі.

"У разі надзвичайних природних ситуацій і затяжних снігопадів може бути залучена техніка і сторонніх організацій. Нині триває процес укладання договорів із ними на використання 123 одиниць спецтехніки", - повідомив Густєлєв.

Він нагадав, що для оперативного реагування на дорожню ситуацію на базі "Київавтодору" працює диспетчерський центр моніторингу роботи комунального транспорту. Завдяки встановленим GPS-трекерам на комунальній техніці та автоматизованій системі вся важлива інформація про маршрут, місцезнаходження, вид робіт, швидкість руху доступна в одному місці.

Також минулого року в різних частинах міста встановили п’ять метеорологічних станцій, що дають змогу відслідковувати зміни погодних умов у реальному часі й оперативно на них реагувати.

За словами заступника голови КМДА, завершує підготовку до роботи взимку і громадський транспорт столиці.

Густєлєв зазначив, що найближчим часом відбудуться виїзні перевірки готовності шляхово-експлуатаційних і транспортних підприємств до роботи в зимовий період.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА