08:45 17.09.2021

Азербайджан подасть зустрічний позов у суді ООН на Вірменію, обвинувачує Єреван у систематичній расовій дискримінації азербайджанців

2 хв читати
Азербайджан подасть зустрічний позов у суді ООН на Вірменію, обвинувачує Єреван у систематичній расовій дискримінації азербайджанців

Азербайджан подасть до Міжнародного суду ООН позов проти Вірменії за систематичні порушення Єреваном "Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації", заявила агентству "Інтерфакс-Азербайджан" керівник управління прес-служби МЗС Азербайджану Лейла Абдуллаєва.

"У найближчі дні на додаток до судового розгляду, ініційованого Азербайджаном проти Вірменії в ЄСПЛ у січні 2021 року Азербайджан звернеться до Міжнародного суду ООН з метою привернути Вірменію до відповідальності за систематичні порушення "Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації" (МКЛРД)", - сказала Абдуллаєва.

За її словами, відтоді як Азербайджан поклав кінець незаконній окупації частини своїх територій з боку Вірменії, азербайджанська сторона ретельно документує і збирає докази грубих порушень прав людини стосовно азербайджанців.

"Це включає в себе факти переслідування азербайджанців з боку Вірменії з метою вигнання, тортур, вбивств і жорстокого поводження з азербайджанцями на підставі їхнього етнічного походження", - пояснила вона.

Абдуллаєва додала, що понад мільйон азербайджанців були насильно вигнані зі своїх будинків у результаті агресії Вірменії. "Були повністю зрівняні з землею цілі міста Азербайджану", - констатувала вона.

"З моменту підписання Тристоронньої заяви (від 9 листопада 2020 року - ІФ) Вірменія продовжувала порушувати МКЛРД, перешкоджаючи поверненню азербайджанських вимушених переселенців у свої будинки шляхом мінування раніше окупованих територій і відмовляючись надати Азербайджану карти мінних полів", - додала представник МЗС Азербайджану.

Раніше Вірменія ініціювала судовий розгляд проти Азербайджану в Міжнародному суді ООН на підставі "Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації". У позові наголошується, що дискримінації з боку Азербайджану піддавалися особи вірменського етнічного або національного походження незалежно від їх фактичного громадянства.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС згорнув військову навчальну місію в Малі

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА