16:51 15.09.2021

Генштаб ЗСУ прийняв на озброєння розроблену українськими вченими РСЗВ "Верба"

1 хв читати
Генштаб ЗСУ прийняв на озброєння розроблену українськими вченими РСЗВ "Верба"

Реактивна система залпового вогню "Верба", яку розробило Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О. О. Морозова (ХКБМ), прийнята на озброєння української армії, повідомляє прес-служба державного концерну "Укроборонпром" у середу.

"Цифрові системи "Верби" дають змогу екіпажу керувати вогнем, вести прицілювання та навіть перезаряджання в автоматичному режимі. Боєкомплект цієї РСЗВ складається з 40 122-мм реактивних снарядів, які здатні знищувати цілі на відстані до 40 км. Натомість перезарядка повного пакета займає лише 10 хвилин", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що використання цифрових систем управління вогнем дало змогу в рази скоротити час для відкриття вогню, а завдяки новій системі стабілізації платформи вдалося значно підвищити точність.

"Крім того, на "Вербу" встановлені сучасні системи цифрового зв’язку для захищеної передачі інформації. У поєднанні з високопрохідним шасі від "КрАЗ" це забезпечує високу бойову ефективність та мобільність "Верби" на полі бою", - наголошують у концерні.

Там уточнюють, що "Верба" розроблена на базі бойової БМ-21 "Град", проте пускова установка отримала низку удосконалень, зокрема, системи навігації, зв'язку, вирівнювання та стабілізації платформи.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА