09:31 08.09.2021

За два роки роботи ВАКС судді більше ніж десять разів заявляли про тиск і втручання в їх діяльність – голова суду

2 хв читати
За два роки роботи ВАКС судді більше ніж десять разів заявляли про тиск і втручання в їх діяльність – голова суду

За два роки роботи Вищого антикорупційного суду (ВАКС) судді 12 разів зверталися до Вищої ради правосуддя (ВРП) через втручання у їх діяльність, зазначає голова ВАКС Олена Танасевич.

"За два роки діяльності ВАКС судді 12 разів зверталися до ВРП із заявами про втручання в їх діяльність. Щодо трьох із цих звернень ВРП вжила заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя", - розповіла голова ВАКС в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За її словами, зокрема, йдеться про погрози слідчому судді на її особистій сторінці у Facebook, про вибух гранати РГД-5 на території внутрішнього двору суду та про звернення народного депутата з вимогою обрання певного запобіжного заходу підозрюваному, яке надійшло особисто Танасевич.

"Наразі на підставі перших двох звернень до ЄРДР внесено відомості про кримінальні правопорушення, триває досудове розслідування", - сказала голова ВАКС.

За її зверненням, як зазначила Танасевич, ВРП скерувала звернення до Верховної Ради щодо неприпустимості втручання у діяльність правосуддя.

Що стосується ще семи заяв про втручання у діяльність роботи суддів, то, за словами голови ВАКС, ВРП за результатами перевірки не встановила фактів, які свідчили б про загрозу незалежності суддів, ще щодо двох заяв перевірка триває.

Крім того, Танасевич зазначила, що випадки подання стороною захисту заяв про скоєння суддями кримінальних правопорушень і звернення до ВРП зі скаргами на дії суддів не поширені.

"Такі заяви і скарги не становлять для судді потенційного або реального конфлікту інтересів під час розгляду конкретної справи, тобто не є підставою для відсторонення від розгляду", - пояснила голова суду.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА