13:58 02.09.2021

Щонайменше вісім людей загинули через ураган "Іда", що обрушився на північний схід США

1 хв читати
Щонайменше вісім людей загинули через ураган "Іда", що обрушився на північний схід США

Щонайменше вісім людей загинули в американських штатах Нью-Йорк та Нью-Джерсі внаслідок повеней, викликаних ураганом "Іда", повідомляє телеканал ABC News.

За даними поліції, п'ятеро осіб померли у зоні затоплення в Нью-Йорку в районі Квінз. Там же одну постраждалу доставили до місцевої лікарні, де пізніше вона померла. Ще одного загиблого виявили у Брукліні.

Одна людина також загинула в місті Пассейк штату Нью-Джерсі. Про це повідомив мер міста Гектор Карлос Лора на своїй сторінці у Facebook.

У штатах Нью-Йорк та Нью-Джерсі оголошено надзвичайний стан.

Через повені в Нью-Йорку зупинили роботу всіх ліній метрополітену. У Брукліні та Квінзі відзначаються сильні затоплення. Через погодні умови скасували сотні рейсів в прилеглому Міжнародному аеропорту імені Джона Кеннеді, Міжнародному аеропорту Ньюарк Ліберті та аеропорту Ла-Гуардія.

Національна метеорологічна служба США раніше також оголосила про загрозу виникнення торнадо на півдні штату Нью-Йорк, півночі Нью-Джерсі та півдні штату Коннектикут.

Очікується, що ураган "Іда" продовжить рухатися в північному напрямку регіоном Нова Англія.

Раніше "Іда" завдав серйозної шкоди штату Луїзіана на півдні країни, залишивши без світла мільйон будинків. У п'ятницю до постраждалого штату має прибути президент США Джо Байден.

ЗМІ зазначають, що урагани - звичайне явище для півдня США, але вчені попереджають про посилення штормової активності через прогрівання поверхні океану, викликане змінами клімату.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА