08:15 26.08.2021

Навальний змушений дивитися в тюрмі російське державне телебачення вісім годин на день

1 хв читати
Навальний змушений дивитися в тюрмі російське державне телебачення вісім годин на день

Відомий опозиціонер російської влади Олексій Навальний змушений дивитися в тюрмі державне телебачення як засіб психологічного насильства у в'язниці, повідомив він виданню The New York Times у своєму першому інтерв'ю після ув’язнення.

"Але, мабуть, найбільш божевільне - це примус до перегляду російського державного телебачення і обраних пропагандистських фільмів понад восьми годин на день, у рамках програми, яку влада називає "просвітницькою", вона замінила каторжні роботи для політв'язнів", - сказано в інтерв'ю.

За словами Навального, читати, писати або робити що-небудь ще заборонено під час перегляду фільмів і передач. Якщо ув’язнений засинає, охоронці його будять.

"Ми дивимося фільми про Велику вітчизняну війну, або про те, як одного разу, 40 років тому, наші спортсмени перемогли американців або канадців", - зазначив опозиціонер.

Він також додав, що "все організовано так, що я під максимальним наглядом 24 години на добу".

Раніше повідомлялося, що Навальний перебуває в колонії суворого режиму в Покрові, в 100 км на схід від Москви. Його заарештували в січні після повернення в Росію з лікування в Німеччині. Він був отруєний нервово-паралітичною речовиною "Новачок". Західні спецслужби з високим ступенем ймовірності оцінили, що співробітники ФСБ отруїли дисидента, проте Кремль заперечує отруєння Навального і стверджує, що його тюремний вирок не носить політичного характеру.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА