15:53 19.08.2021

У Луцьку викрили ботоферму, що просувала ідеї "Новоросії" в Україні

2 хв читати
У Луцьку викрили ботоферму, що просувала ідеї "Новоросії" в Україні

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили в Луцьку потужну ботоферму, яку фінансували представники РФ та яка займалася дестабілізацією політичної ситуації в Україні, повідомляє прес-служба СБУ.

"За завданням своїх "кураторів" зловмисники закликали через соцмережі до порушення територіальної цілісності нашої країни. Зокрема, агітували за створення так званих Малоросії і Новоросії, а також за приєднання всього сходу України до "великої Росії", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що для приховування протиправної діяльності вони використовували спеціальне обладнання для анонімізації каналів зв'язку. "Техніку" розмістили за шістьма підпільними адресами.

"Гроші за поширення ворожого контенту агітатори отримували в іноземній валюті через російські платіжні системи. Установлено, що один з організаторів ботоферми - житель обласного центру. Для поширення в інтернеті деструктивних публікацій вони створили тисячі фейковий акаунтів", - наголошують у спецслужбі.

Уточнюється, що під час обшуків за адресами розташування "осередку" правоохоронці виявили GSM-шлюзи, комп'ютерне обладнання, банківські картки, понад тисячу сім-карток операторів мобільного зв'язку, фінансові документи та інші матеріали з доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими органів безпеки за ч. 1 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України, проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності винних осіб.

Заходи з викриття та блокування інформаційно-підривної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок авіаудару по Дергачах постраждали шість осіб

Коригувальника ракетного удару по Яворівському полігону засуджено до 15 років в'язниці

Голова Нацполіції: Поліцейські беруть участь в оповіщенні військовозобов'язаних разом із працівниками ТЦК, повістки не вручають

Зеленський нагородив морських піхотинців з нагоди професійного свята

Кулеба - партнерам після атаки РФ по Харкову: 7 систем Patriot - не така вже й висока ціна за довгостроковий мир у Європі

Ворог загруз у вуличних боях за Вовчанськ, найжорсткіші бої - на покровському та курахівському напрямках - Сирський

Окупанти знову завдали удару по Харкову і Дергачах, є постраждалий - обладміністрація

МОН України затвердило скорочені освітні програми українознавчого компонента для школярів за кордоном

Кількість загиблих у Харкові зросла до семи - ДСНС

Спецслужби РФ мають намір активізувати диверсійну діяльність проти країн НАТО - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА