08:14 11.08.2021

Президент Афганістану Гані прибув до "північної столиці" країни Мазарі-Шариф для організації відсічі талібам

2 хв читати
Президент Афганістану Гані прибув до "північної столиці" країни Мазарі-Шариф для організації відсічі талібам

На тлі активізації боїв на півночі Афганістану президент країни Гані прибув в Мазарі-Шариф для організації відсічі талібам.

Президент Афганістану Мухаммад Ашраф Гані вранці в середу прибув з несподіваним візитом до міста Мазарі-Шаріф, центру провінції Балх, на північному заході країни, повідомляють місцеві ЗМІ. Прес-служба президента Афганістану поки не повідомляла про візит.

Президента в поїздці супроводжує його радник, один із лідерів партії Ісламська єдність (об'єднує шиїтів-хазарейців) Мухаммад Мухакік, повідомляє Tolo New.

Минулої ночі в "північну столицю" Афганістану спецрейсом з Кабула в супроводі кількох сотень спецназівців прибув також колишній віце-президент, лідер партії Національний ісламський рух (об'єднує тюркомовне населення країни) маршал Абдул Рашид Дустум.

Tolo New з посиланням на джерела повідомляє, що сьогодні в Мазарі-Шаріфі намічено провести зустріч для обговорення безпекової ситуації на півночі країни за участю маршала Абдул Рашида Дустума, лідера партії Ісламське суспільство, колишнього губернатора провінції Балх Атти Мухаммада Нура, командувачів службами безпеки і оборони провінції Балх.

Джерела повідомляють, що на зустрічі буде схвалене рішення про координацію між силами оборони і народною мобілізацією, а також про те, як почати операції з повернення територій, захоплених талібами.

Сьогодні вранці рух "Талібан" оголосив про захоплення міста Файзабад центру провінції Бадахшан, на північному сході Афганістану. Представники талібів також стверджують, що напередодні вночі взяли під свій контроль місто Пулі-Хумрі, центр провінції Баглан.

Згідно з їхньою заявою, це дев'ятий провінційний центр із 34 у країні, який перейшов під контроль радикалів за останні три дні. Представник талібів заявляє, що тепер рух контролює столиці провінцій Німруз, Джаузджан, Сарі-Пуль, Кундуз, Тахар, Саманган, Фарах, Баглан і Бадахшан.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Війська РФ за минулий день здійснили 37 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина загинула, одна поранена

Блінкен не виключає можливості зустрічі Зеленського і Байдена протягом наступних тижнів

Блінкен не виключає нових санкцій проти компаній КНР за підтримку ОПК Росії

Кулеба: Кожна затримка в постачанні зброї призводить до невдач на фронті

Фіцо перебуває в критичному стані

Окупанти завдали удару по Полтавщині двома ракетами, постраждалих немає - голова ОВА

Парламент Естонії підтримав закон про використання заморожених активів РФ на користь України

ХЕРСОН ПІД ОБСТРІЛОМ ВОРОГА - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА