19:40 10.08.2021

У Донецькій області прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом умисного вбивства засуджених громадян України в колонії "ДНР"

1 хв читати
У Донецькій області прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом умисного вбивства засуджених громадян України в колонії "ДНР"

Донецька обласна прокуратура внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактом умисного вбивства двох або більше осіб (п.1 ч.2 ст.115 КК України) на території Кіровської виправної колонії №33 у так званій ДНР.

"Під час досудового розслідування встановлено, що 6 серпня 2021 року на території Кіровської виправної колонії №33 у м. Хрестівка Донецької області невідомі особи вбили засудженого. Один із загиблих - 42-річний чемпіон України з дзюдо, засуджений у 2010 році за вбивство 18-річного хлопця", - повідомляє відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

Зазначається, що відомості про іншого вбитого встановлюються, інформація про вбивство третього засудженого наразі перевіряється.

Раніше уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що трьох громадян України, які відбували покарання в не підконтрольних уряду окремих районах Донецької області, було вбито за бездіяльності окупаційної адміністрації.

Пізніше представник Донецька у Тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо Донбасу Сергій Гармаш повідомив, що наразі підтверджено вбивство двох громадян України, які відбували покарання в Кіровській колонії.

Українська делегація винесе це питання на найближче засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ), яке має відбутися 25 серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

Ворог атакував Нікополь, постраждав чоловік - голова ОВА

Президент Грузії наклала вето на закон про "іноагентів"

Унаслідок ворожого обстрілу в Чернігівській області постраждав чоловік - голова ОВА

У Херсонській області окупанти скинули вибухівку з дрона, загинув чоловік, поранено жінку - голова ОВА

У Дніпропетровській області громадянин напав на військовослужбовця ТЦК, розпочато кримінальне провадження - Сухопутні війська ЗСУ

Ситуація на фронті залишається напруженою, від початку доби зафіксовано 66 бойових зіткнень - Генштаб ЗСУ

Міноборони запустило електронну чергу в ТЦК і СП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА