08:36 08.08.2021

У результаті авіаудару ВПС Афганістану в Шебергані вбито до 200 бойовиків

2 хв читати
У результаті авіаудару ВПС Афганістану в Шебергані вбито до 200 бойовиків

Майже 200 бойовиків руху "Талібан, зокрема їх лідер, були вбиті в суботу в місті Шеберган центрі провінції Джаузджан на північному заході Афганістану, повідомили в прес-центрі корпусу спеціального призначення афганської національної армії.

"Цього вечора військово-повітряні сили завдали удару по великому скупченню талібів, які планували здійснити напад на сили оборони і безпеки поблизу Тепаї Тагішахр у Шебергані, столиці провінції Джаузджан. Відповідно до перших повідомлень, вбито близько 200 терористів, включно з їх лідером", - уточнили в прес-центрі.

Зазначається, що в результаті нападу також було знищено понад 100 мотоциклів, велика кількість зброї та боєприпасів.

Раніше заступник начальника прес-центру міністерства оборони Фавад Аман повідомив, що ВПС США ввечері в суботу нанесли авіаудар по позиціях талібів у місті Шеберган.

"Сьогодні ввечері о 18:30 (17:00 за Києвом) в місті Шеберган, провінція Джаузджан, скупчення талібів було обстріляно літаком B-52. Терористи зазнали важких втрат у результаті авіаудару ВПС США", - повідомив Аман.

Таліби штурмують місто Шеберган, який є малою батьківщиною колишнього віце-президента, лідера партії Національний ісламський рух Афганістану (НІРА- об'єднує тюркомовне населення країни) маршала Абдул Рашида Дустума з початку червня. Дустум, який у червні-липні перебував на лікуванні в Туреччині, повернувся на батьківщину на початку серпня. Його повернення співпало за часом з початком найбільш активного нападу бойовиків на місто.

Напередодні урядовим силам в Шебергані, якими командує старший син Дустума -Йормухаммад, вдалося відбити черговий штурм талібів, сотні бойовиків вбиті. Але незважаючи на великі втрати, таліби стягнули в Джаузджан бойовиків із сусідніх провінцій, облога Шеберагана сьогодні тривала. За останніми даними, в суботу ввечері таліби змогли захопити значну частину міста.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА