13:14 28.07.2021

У Харкові планують рейди з пошуку "антимасочників" у громадському транспорті

2 хв читати
У Харкові планують рейди з пошуку "антимасочників" у громадському транспорті

Найближчим часом на станціях Харківського метрополітену та в наземному транспорті регулярно перевірятимуть дотримання протиепідемічних заходів, зокрема наявність захисної маски, а також правильне її носіння, повідомляє прес-служба Харківської міськради в середу.

"Такі рейди відбвалися і раніше, тепер їх проводитимуть частіше у зв'язку з численними порушеннями карантинних вимог", - ідеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що дотримання карантинних норм контролюють представники Національної поліції, Харківської міської ради та Держпродспоживслужби.

"Працюватимуть щодня в години пік, щоб зупиняти недобросовісних пасажирів, які поводяться некоректно щодо інших і, на жаль, забули, що ми пережили кілька місяців тому. Все залежить від того, наскільки ми дисципліновані і як дотримуємося правил", - зазначив заступник міського голови з питань забезпечення життєдіяльності міста Андрій Руденко.

Уточнюється, що ще три тижні тому "такого масового порушення карантинних вимог у Харкові не було".

"Якщо минулого тижня було 60 випадків захворювання на коронавірус, то цього тижня - 90. На жаль, жителі та гості міста почали нехтувати засобами індивідуального захисту. Ви бачите - в міському транспорті багато людей, які не використовують маски, тому захворюваність зростає. Коли ми були в "помаранчевій" зоні, люди були налаштовані більш відповідально", - наголосила начальниця управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства в місті Харкові Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Ірина Зубкова.

Вона зазначила, що за порушення маскового режиму штраф для громадян становить 170 грн, а за невиконання протиепідемічних заходів суб'єктами господарювання - від 425 грн і вище.

"Ми бачимо, як у всьому світі розпочинається третя хвиля пандемії, і дуже не хочеться, щоб ми опинилися в "помаранчевій" зоні. Кожен має відповідально ставитися до виконання протиепідемічних заходів. Якщо бачите, що хтось не використовує засоби індивідуального захисту, - це пряма загроза вашому життю. Робіть зауваження. Тільки від нас із вами залежить, як швидко поширюватиметься інфекція", - резюмувала Зубкова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держкомтелерадіо внесло до переліку 448 російських книжок, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України

Зеленський відвідав військову базу "Мелсбрук"

Олександр Мартиненко все життя присвятив українській журналістиці та сфері медіа - Верховна Рада

У ЄС немає консенсусу, чи потрібно проводити навчання українських військових на території України - Боррель

Єрмак: Олександр Мартиненко - це історія професії, а також людина, яка назавжди буде в історії країни

Зеленський висловив співчуття у зв'язку зі смертю засновника й голови агентства "Інтерфакс-Україна" Олександра Мартиненка

Підтримка антарктичної програми є стратегічним питанням, і Україна продовжуватиме це робити - Лісовий

Ексначальника Одеського обласного ТЦК повторно затримали на виході із СІЗО й повідомили про нову підозру

Щорічне взяття на військовий облік громадян України чоловічої статі, які досягли 17-річного віку, не має стосунку до мобілізаційних заходів - роз'яснення

Комітет ПАРЄ визнав стирання української культурної ідентичності інструментом війни РФ проти України - Кравчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА