07:54 22.07.2021

Українські парламентарії закликають США і ЄС припинити будівництво і подальше введення в експлуатацію "Північного потоку-2"

2 хв читати
Українські парламентарії закликають США і ЄС припинити будівництво і подальше введення в експлуатацію "Північного потоку-2"

Члени комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва закликають Сполучені Штати Америки, Європейський Союз і, зокрема, Німеччину припинити будівництво і подальше введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік-2", зазначається в спільній заяві народних депутатів України про неприпустимість запуску "ПП2".

"Демократичний світ повинен продемонструвати російському агресору єдність і силу в захисті своїх основних цінностей. Україна це демонструє щодня, захищаючи Східний фланг Європи", - йдеться в заяві, текст якої опублікований на сайті Верховної Ради.

Парламентарії звертають увагу на те, що від самого початку "Північний потік-2" не був економічним проектом, оскільки потужності української газотранспортної системи дають можливість збільшити прокачування газу в Європу в 2-3 рази. Водночас "Північний потік-2" створює реальні перешкоди для диверсифікації джерел і маршрутів поставок енергоносіїв до Європи.

Народні депутати також наголосили, що не дивлячись на розпочату Російською Федерацією збройну агресію проти України у відповідь на демократичний європейський та євроатлантичний вибір українського народу, на спробу незаконної анексії Криму та окупацію окремих районів Донецької та Луганської областей, на тривалу збройну агресію і військові злочини з боку Росії і атаки на нашу стратегічну інфраструктуру, а також на щоденні вбивства українських громадян, Україна не змінює свій вибір.

Станом на вечір, 21 липня, заяву підписали такі нардепи, як Руслан Стефанчук, Олександр Мережко, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Андрій Клочко, Дмитро Лубинець, Марина Бардіна, Марія Мезенцева, Соломія Бобровська, Марія Іонова, Ірина Геращенко, Богдан Яременко, Володимир Ар'єв, Роман Лозинський, Андрій Шараськін, Єлизавета Ясько, Ірина Фриз, Леся Василенко.

Підписання заяви народними депутатами України триває.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА