15:22 14.07.2021

Ухвалення законів про ВККС і ВРП уперше за роки незалежності забезпечить реальне оновлення судової системи - Подоляк

2 хв читати
Ухвалення законів про ВККС і ВРП уперше за роки незалежності забезпечить реальне оновлення судової системи - Подоляк

Ухвалення депутатами Верховної Ради законів, що стосуються діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) та Вищої ради правосуддя (ВРП), уперше за роки незалежності забезпечить реальний прогрес України у проведенні судової реформи та оновленні судової системи, вважає радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

"Уперше за всі роки незалежності в Україні буде забезпечено реальну судову реформу. Не перетасування "ручних" суддів, не розстановка по всій суддівській вертикалі потрібних людей, а дійсно оновлення всієї судової системи. Ключове слово: справедливість. Чистота суддів, їхній професіоналізм, робота за законом і в інтересах суспільства, а не в інтересах замовників - лише це забезпечить реальний прогрес України... Тому що це і є повний демонтаж корупції в судовій системі", - заявив Подоляк у коментарі інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна".

Він також назвав ухвалення цих законів "чи не ключовою подією всього політичного сезону в країні, яка було неможливою за будь-якого іншого президента України".

За словами Подоляка, "ухвалення законів №5068 та №3711-д є конституційним".

"Усіх конституційних правил чітко додержано, а головне - забезпечено головний конституційний зміст: держава відповідальна за справедливість і за верховенство права в Україні. Тепер це - на сто відсотків", - наголосив він.

Верховна Рада 13 липня ухвалила закон №3711-д про внесення змін до закону "Про судоустрій і статус суддів" щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККС) за вирішальної ролі міжнародних експертів і з пропозиціями президента України Володимира Зеленського. Відповідне рішення підтримали 305 народних депутатів.

Парламент 14 липня ухвалив закон №5068 "Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя". За закон проголосували 259 депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР ухвалила законопроєкт про використання зброї операторами поштового зв'язку з пропозиціями президента

СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП) у Херсоні, який підтримав загарбників і розфарбував стелу на в'їзді до міста в кольори російського прапора

Митниці країн Балтії, Фінляндії та Польщі підписали угоду про єдине виконання санкцій щодо РФ

Мецола позитивно оцінила відновлення доступу представників ЗМІ до ВР

Мецола впевнена, що й після виборів Європарламент залишиться проукраїнським

Суд обрав Коломойському запобіжний захід у справі про організацію замовного вбивства - перебування під вартою до 7 липня

У ВР виступила президент Європарламенту

Нейтральності в тому, що хтось окупант, а хтось – жертва, не може бути - Зеленський

В ОДЕСІ ПРОЛУНАВ ВИБУХ - МЕР

Мішель підтвердив Зеленському свою участь у Саміті миру та закликав усіх світових лідерів підтримати ці мирні зусилля

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА