17:35 09.07.2021

Венедіктова: Із контрабандою треба боротися жорстко, як з економічним тероризмом

2 хв читати
Венедіктова: Із контрабандою треба боротися жорстко, як з економічним тероризмом

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова наголошує на необхідності об'єднання зусиль для боротьби з контрабандою як проявом економічного тероризму проти України.

У повідомленні Офісу генерального прокурора, розміщеному в п'ятницю на сайті відомства, наголошується, що Венедіктова в рамках робочої поїздки до Одеської області провела оперативну нараду з керівниками прокуратур щодо необхідності посилення боротьби з контрабандою.

"Ми маємо консолідувати зусилля, щоб зупинити організовані потоки незаконного товарообігу і боротися з контрабандою жорстко, як з економічним тероризмом проти України", - наводить слова Венедіктової Офіс генпрокурора.

Генпрокурор наголосила, що вперше в історії України Рада національної безпеки і оборони запровадила персональні санкції до топ-десятки контрабандистів і 79 юридичних осіб, пов'язаних із ними.

"Четвірка з топ-контрабандистів саме на території Одеської області займається протиправною діяльністю, пов'язаною з доставкою різних товарів з Європи і Китаю, поза митним контролем", - зазначила генпрокурор. За її словами, Головне слідче управління СБУ здійснює досудове розслідування у трьох кримінальних провадженнях за фактами протиправної діяльності визначених у рішенні РНБО фізичних і юридичних осіб.

Офіс генпрокурора інформує, що, за підрахунками фахівців, у результаті контрабанди в держбюджет не надійшло щонайменше 3 млрд грн.

"Більшість експортно-імпортних операцій вчиняється з порушенням митних правил, що призводить не лише до втрат бюджету від ненадходження митних платежів, а і є передумовою для подальшої злочинної діяльності, спрямованої на ухилення від сплати податків, та легалізації незаконно набутого майна", - йдеться в повідомленні.

"Порти Одещини, Миколаївщини, Херсонщини, попри те, що мають стратегічне значення для економіки України, є вдалим буфером для контрабанди товарів, передусім наркотичних засобів, сигарет, алкоголю - і тут всі органи мають посилити пильність", - резюмувала Венедіктова.

За її словами, наразі за фактами контрабанди розслідують близько 400 кримінальних проваджень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА