08:09 24.06.2021

Відбулося четверте засідання українсько-китайської Підкомісії з питань співробітництва в галузі освіти

2 хв читати
Відбулося четверте засідання українсько-китайської Підкомісії з питань співробітництва в галузі освіти

Відбулося четверте засідання Підкомісії з питань співробітництва в галузі освіти Комісії зі співробітництва між урядом України та урядом КНР, сторони затвердили план заходів на 2021-2023 роки, повідомили в Міністерстві освіти і науки України.

Як повідомляє прес-служба МОН, 23 червня 2021 в Києві та Чернігові, а також у містах Пекін і Далянь (Китайська Народна Республіка) у форматі відеоконференції відбулося четверте засідання Підкомісії з питань співробітництва в галузі освіти.

Українську делегацію очолив Голова української частини Підкомісії, заступник МОН України з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко, китайську делегацію очолив Голова китайської частини підкомісії, заступник міністра освіти Китайської Народної Республіки Тянь Сюецзюнь.

За підсумками засідання Підкомісії затверджений План заходів Підкомісії з питань співробітництва в галузі освіти на 2021-2023 роки, який передбачає реалізацію пріоритетних напрямів співпраці для обох сторін, зокрема: обміну інформацією про реформи і нові підходи в освітніх сферах двох країн; проведення спільних заходів між профільними міністерствами країн, університетами двох країн для обміну досвідом та передовими практиками; надання всебічної підтримки вивчення мови, літератури і культури обох країн.

Крім того відбулася церемонія відкриття Альянсу українських і китайських університетів, який об'єднує 49 українських і 92 китайських вищих навчальних закладів, створений з метою поліпшення якості освіти та посилення інтернаціоналізації освітнього простору.

Також під час засідання Підкомісії керівниками вищих навчальних закладів України та Китаю укладено низку угод про співпрацю. З української сторони виступили: Національний університет "Чернігівська політехніка", Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара, Сумський державний університет, Український державний університет залізничного транспорту, Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки у Москві лицемірно використовують термін "багатополярність", ми створюємо реальний інструмент реальної багатополярності - Зеленський про Саміт миру

Кабо-Верде першою з країн Африки підтвердила участь у Саміті миру

РФ вдарила по об'єктах критичної інфраструктури Кіровоградської області, поранено дитину 9-ти років

Зеленський: Будь-яка затримка в постачанні зброї та снарядів Україні коштуватиме надто дорого для всіх у світі, хто хоче захисту від Росії

Ворожий БПЛА влучив в об'єкт енергетичної інфраструктури на Полтавщині, сталося загоряння

Ворожі ракети зафіксовані на Вінниччині, є влучання

Сили оборони мають певні успіхи на лиманському напрямку

Об'єкти критичної та цивільної інфраструктури Запоріжжя зазнали масованої атаки ворога

8 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА