15:58 16.06.2021

Злочинний центр ухилення податків конвертував понад 1 млрд грн на рік – ДФС

2 хв читати
Злочинний центр ухилення податків конвертував понад 1 млрд грн на рік – ДФС

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у м. Києві спільно з працівниками Офісу великих платників податків ДФС за процесуального керівництва Київської міської прокуратури в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах викрили масштабний центр мінімізації податків.

Встановлено, що організована група осіб, зареєструвала на ім’я підставних осіб ряд суб’єктів господарювання у м. Києві, Київській, Донецькій, Миколаївській, Львівській та інших областях з метою організації діяльності масштабного транзитно-конвертаційного центру.

В подальшому фіктивні товариства використовувалися для надання підприємствам реального сектору економіки послуг з ухилення від оподаткування, з формування незаконного податкового кредиту з податку на додану вартість, переведення безготівкових коштів підприємств в готівку.

Податковий кредит підприємств транзитно-конвертаційної групи формувався за рахунок підприємств-імпортерів та підприємств реального сектору економіки, які мають в обігу готівкові кошти, за відповідну плату в розмірі 3-8% від суми наданих послуг.

В подальшому через ланцюг підприємств ТКГ здійснювалась підміна номенклатури ТМЦ необхідної для «вигодонабувачів». Проконвертовані таким чином кошти поверталися службовим особам підприємств реального сектора економіки за виключенням 8-13% від обороту, що слугували винагородою за надані послуги.

Більшість підприємств були зареєстровані в Донецьку та Донецькій області. Основними “вигодонабувачами” були будівельні та сільсько-господарські підприємства. Вже встановлено, що фігуранти умисно ухилились від сплати податків на суму понад 31 млн гривень. Загальний орієнтовний обсяг проконвертованих коштів за 2020-2021р.р. склав понад 1 млрд грн.

Правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків у членів організованої групи, причетних до протиправної діяльності. Під час одного з обшуків, охорона офісного центру, розташованого у центрі Києва, чинила опір співробітникам податкової міліції.

Загалом за наслідками обшуків виявлено та вилучено 130 тисяч доларів США готівкою (в еквіваленті понад 3,5 млн гривень), печатки СГД, задіяних у протиправних схемах, та засоби зв’язку, якими користувались зловмисники. Досудове розслідування триває, - повідомляють в ДФС.

“Невід’ємною складовою майже усіх тіньових фінансових схем є транзитно-конвертаційні центри. Наведений вище приклад яскраво показує обсяги шкоди яку завдає державному бюджету діяльність таких схем. Аналітичний відділ ДФС здійснює аналіз діяльності суб’єктів господарської діяльності, слідчо-оперативні підрозділи відпрацьовують вигодонабувачів. В результаті спільної, комплексної роботи, діяльність таких центрів зупиняється та забезпечується відшкодування завданих державі збитків.

Закликаю весь бізнес працювати по-чесному. Спільними зусиллями ми наведемо порядок в економічній сфері, поборемо тіньовий сектор економіки, забезпечимо необхідне наповнення бюджету нашої країни та зміцнимо економічну безпеку держави”, - заявив голова ДФС Мельник.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

47 бригада повідомила про збитий російський вертоліт Ка-52 "Алігатор" вартістю $16 млн

У ЦПД спростували фейк про блокування евакуації з Вовчанська: З громади вивезли майже 6 тис. жителів, процес триває

Петиція про створення офіційного кладовища домашніх тварин у Києві не зібрала необхідних для розгляду голосів

Найближчими днями в Україні буде прохолодно, вітер північно-східний, уночі 1-6° тепла, вдень 11-16°

Окупанти збільшили використання китайських легких всюдиходів на фронті - британська розвідка

Дрони СБУ вразили нафтобазу та електропідстанцію в Бєлгородській і Липецькій областях РФ - джерело

Фільм "Королівство планети мавп" зібрав $56,5 млн у дебютний вікенд

У Донецькій області через обстріли загинув один цивільний, двоє поранені, евакуйовано 257 осіб за добу

СБУ затримала навідника, який готував ракетні удари по Рівненщині

Експеримент із дистанційного обстеження знищеного житла на окупованих територіях потребує масштабування - Верещук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА