12:42 10.06.2021

Двоє суддів з колегії, яка розглядала "справу Стерненка" в Одеському апеляційному суді, подали у відставку

2 хв читати
Двоє суддів з колегії, яка розглядала "справу Стерненка" в Одеському апеляційному суді, подали у відставку

Судді Одеського апеляційного суду Альбіна Кадегроб і Вадим Прібилов подали заяви про звільнення з посади, які розгляне Вища рада правосуддя у четвер, 10 червня.

Відповідна інформація міститься в порядку денному ВРП, розміщеному на офіційному сайті Ради.

Як повідомляє Telegram-канал Фундації DEJURE, зазначені судді входили до складу колегії суддів апеляційного суду, яка розглядала справу активіста Сергія Стерненка, за якою йому присудили умовне покарання (один рік) за статтею про незаконне поводження зі зброєю.

Сам Стерненко заявив, що відставка цих суддів може бути спровокована величезним тиском на них із боку центральних органів влади.

"Думаю, ці відставки пов'язані із шаленим тиском на них. Фактично моя справа для них була чи не останньою. Мабуть, від них вимагали мене ув‘язнити, але судді не захотіли йти на таке свавілля. Тому, вчинивши свавілля менше (рік умовно за 1 патрон) вирішили піти", - написав Стерненко у Facebook.

Як повідомлялося, 23 лютого 2021 року Приморський районний суд Одеси засудив Стерненка до 7 років позбавлення волі, визнавши винним у викраденні Щербича. Крім того, за рішенням суду, в активіста конфісковано половину всього належного йому майна. Після оголошення вироку Стерненку в Києві відбувалися протестні акції на підтримку активіста.

5 березня Стерненко подав апеляцію на судовий вирок, яку передали на розгляд до Одеського апеляційного суду.

Пізніше Одеський апеляційний суд змінив запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт Стерненку та Демчуку у справі про викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича.

31 травня Одеський апеляційний суд зняв обвинувачення з активіста Сергія Стерненка за статтею про розбійний напад на депутата Лиманської селищної ради Сергія Щербича і призначив умовне покарання (один рік) за статтею про незаконне поводження зі зброєю.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА