16:53 01.06.2021

У Дніпропетровській області викрили групу осіб, які намагалися провести псевдовибори в "народні ради СРСР"

2 хв читати
У Дніпропетровській області викрили групу осіб, які намагалися провести псевдовибори в "народні ради СРСР"

Служба безпеки України в Дніпропетровській області припинила діяльність групи громадян, які займалися підготовкою т.зв. "виборів" у "народні ради" та створенням "силових структур" на території області, з метою подальшого "відновлення СРСР" і посягання на конституційний лад в Україні.

Як повідомляє прес-служба СБУ у вівторок, місцева жителька з "досвідом роботи" в процесах створення "псевдовладних утворень" залучила до участі в антидержавних заходах майже 100 осіб. Усе це - в координації з російською громадською організацією "Верховна рада СРСР".

"Так звана голова Верховної ради УРСР роздавала учасникам групи "довідки про громадянство СРСР". Вона також проводила агітацію серед громадян із закликом узяти участь у "псевдовиборах" нових державних органів", - ідеться в повідомленні.

У ньому зазначається, що у формуванні "силового блоку" фейкових органів управління в Дніпропетровській області взяли участь члени російської організації "Міжнародний союз радянських офіцерів".

"Під час обшуків за місцем проживання організатора й активних учасників групи правоохоронці виявили: документацію фейкових "народних рад"; комп'ютерну техніку, яку зловмисники використовували для виготовлення так званих довідок про громадянство СРСР; списки учасників групи; листування з кураторами з РФ", - повідомляють у спецслужбі.

Уточнюється, що в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 436-1 (виготовлення, розповсюдження комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного й націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення усіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності причетних осіб.

Заходи з викриття протиправної діяльності здійснювало управління СБУ в Дніпропетровській області спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в області під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА