16:42 28.05.2021

Правоохоронці заблокували канали нелегального збуту алкоголю та сигарет у зоні ООС

2 хв читати
Правоохоронці заблокували канали нелегального збуту алкоголю та сигарет у зоні ООС

Служба безпеки України викрила два канали незаконного збуту алкоголю та сигарет у районі проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі, унаслідок діяльності яких, за попередніми оцінками, збитки держави від несплати податків і нелегальної торгівлі сягнули понад 10 млн грн.

Як повідомляє прес-центр СБУ в п'ятницю, у Донецькій області масштабну нелегальну схему торгівлі алкоголем, за даними досудового слідства, організували підприємці з Покровська.

"Оперативники спецслужби встановили, що ділки реалізовували продукцію через власну роздрібну мережу магазинів або через інтернет-сторінку. Доставку товару зловмисники здійснювали власним автопарком. Усі розрахунки відбувалися виключно за готівку", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що фірма мала подвійну бухгалтерію та реалізовувала продукцію без урахування в податковому та бухгалтерському обліку. За попередніми даними, зловмисники не сплатили державі понад 8 млн грн податку на додану вартість.

"Під час обшуків в офісних і торговельних приміщеннях правоохоронці вилучили: приблизно 14 тисяч літрів алкоголю; чорнову бухгалтерську документацію і печатки; майже 0,5 млн грн готівки", - повідомляють у спецслужбі.

Уточнюється, що в рамках кримінального провадження тривають невідкладні слідчо-оперативні дії зі встановлення всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Крім того, в Луганській області співробітники СБУ блокували канал незаконних постачань сигарет із так званої ЛНР, який функціонував від початку року.

"Сигарети, виготовлені в тимчасово анексованому РФ Криму, контрабандно завозили на підконтрольну бойовикам частину Луганщини. Потім зловмисники на човнах переправляли підакцизні товари через Сіверський Донець. Учасники угруповання збували тютюн через роздрібну торговельну мережу в східних регіонах країни", - зазначають у спецслужбі.

Там додають, що оперативники встановили, що зловмисники щомісяця переправляли через лінію розмежування нелегальних сигарет на понад 400 тис. грн.

"За наявною інформацією, канал функціонував під контролем так званого МДБ "ЛНР". Терористи отримували "відсоток" за кожну пропущену через лінію розмежування партію підакцизних товарів", - наголошують правоохоронці.

Вони додають, що їм вдалося затримати двох учасників угруповання в Станично-Луганському районі.

"Вилучено 1,5 тисяч пачок сигарет з акцизними марками країни-агресора. Триває досудове слідство", - резюмують у СБУ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

Росіяни обстріляли Запорізьку область, є загиблий - ОВА

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

Кількість загиблих у Черкаській Лозовій зросла до семи - прокуратура

Понад 400 тис. українців оновили свої дані в застосунку "Резерв+" - Міноборони

Голова УІНП: 24 лютого поки що має залишатися неофіційною датою, що підсвічується державою як День люті

У Кропивницькому районі пролунали вибухи, постраждалих і руйнувань немає - ОВА

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА