07:43 19.05.2021

Black Iron посилив свою команду одним із лідерів Всесвітнього конгресу Українців і Канадсько-української ТП

3 хв читати
Black Iron посилив свою команду одним із лідерів Всесвітнього конгресу Українців і Канадсько-української ТП

Канадська гірничорудна компанія Black Iron, яка реалізує проект на Шиманівському родовищі залізної руди, ввела в свою раду директорів віце-президента з операцій Світового конгресу українців, який є президентом Канадсько-української торгової палати КУТП) і директором публічної компанії Zhoda Investments в Швеції Зенона Поточного.

Відповідно до прес-релізу компанії у вівторок, Поточний успішно побудував і керував кількома компаніями в Україні, починаючи від нафтогазових проектів і закінчуючи готелями. У нього гарні відносини з високопоставленими урядовцями України і, як правило, він бере участь у всіх великих дипломатичних візитах між Канадою і Україною.

Зі свого боку, Стефан Георгієв також призначений директором проекту замість Леся Квасика, який вийшов на пенсію після майже 51 року роботи в галузі. При цьому уточнюється, що Георгієв має більш ніж 25-річний досвід роботи в сфері проектування, управління проектами та будівництва. Нещодавно Стефан займав пост віце-президента з проектів і капітального будівництва в компанії "Полюс", де він відповідав за будівництво кількох російських золотих копалень вартістю понад $800 млн на рік. Стефан добре знайомий з Шиманівським проектом Black Iron, оскільки він керував проведенням техніко-економічного обґрунтування 2013 року і подальшою оптимізацією 2014 року, констатується в прес-релізі.

Також повідомляється, що Лесь Квасик йде на пенсію після приголомшливої кар'єри, протягом якої він брав участь у проектуванні, будівництві та експлуатації шахт у семи країнах. Лесь почав свою кар'єру в Канаді на руднику Inco Copper Cliff, де він швидко піднявся до посади супер інтенданта кар'єра, а потім вирушив у мандри світом. За свою кар'єру Лесь займав різні посади від директора проекту до головного операційного директора в країнах з абсолютно різними культурами, мовою, їжею і погодою, включно з Колумбією, Німеччиною, Саудівською Аравією, Індонезією, США і Україною.

Лесь погодився залишитися в Black Iron як консультант з питань причинно-наслідкового зв'язку, оскільки він переходить на пенсію в Панамі зі своєю дружиною.

Генеральний директор Black Iron Метт Сімпсон зазначив, що "Було дуже приємно працювати з Лесем протягом декількох років, оскільки він володіє великими знаннями і відмінно вміє налагоджувати стосунки".

"Дуже рідко хтось має 50-річний професійний досвід роботи, і це свідчить про любов Леся до гірничодобувного сектору. Я хотів би привітати Зенона і Стефана в команді Black Iron. Приєднання Зенона до правління Black Iron зміцнить наші відносини в Україні в цей критичний час реалізації проекту. Стефан - винятковий директор проекту, з яким я мав задоволення працювати раніше, і він повертається в Black Iron, щоб завершити те, що ми почали разом, а саме побудувати Шиманівське залізорудне родовище", - резюмував Метт Сімпсон.

Як повідомлялося, Black Iron у жовтні 2010 року придбала у Geo Alliance Group Limited інвестиційної групи EastOne українського бізнесмена Віктора Пінчука кіпрську "дочку" Geo-Alliance Ore East Limited разом із ліцензіями за $13 млн, потім перейменувавши її в BKI Cyprus. Основні активи - 99% - в ТОВ "Шиманівського Стіл" і "Зеленівське Стіл" (обидва - Дніпро).

Розширення підприємства до 8 млн тонн на рік оцінюється в $364 млн.

У липні 2013 року після низки проблем з реалізацією проекту Black Iron повідомила про угоду з найбільшою українською гірничо-металургійною групою "Метінвест" з розвитку своїх залізорудних активів. Metinvest B.V. заплатила Black Iron Inc. $20 млн і придбала 49% у BKI Cyprus. Однак пізніше "Метінвест" вийшов з проекту.

Шиманівське залізорудне родовище оточене п'ятьма іншими діючими видобувними підприємствами, включно з залізорудним комплексом ArcelorMittal. Чинна інфраструктура, разом із доступом до електроенергії, залізничних і портових об'єктів, на думку Black Iron, дозволить швидко реалізувати проект до стадії виробництва.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На полях Азійського саміту Зеленський обговорив із міністром оборони США посилення української ППО та коаліцію F-16

У Миколаївській області вночі збито 11 "шахедів", через падіння уламків горіли склади промпідприємства

Війська РФ протягом доби завдали понад 380 ударів по Запорізькій області

Силами ППО вночі знищено 24 із 25 "шахедів", які атакували Україну

Війна з Китаєм не є неминучою, незважаючи на зростаючу напруженість в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні - глава Пентагону

Україна має підтвердження 106 країн про участь у Саміті миру

У Чорному морі перебувають три кораблі РФ, зокрема один носій "Калібрів"

Міністр оборони Китаю заявляє про відсутність поставок зброї Росії

Сили оборони за добу ліквідували 1080 окупантів

Китайський безекіпажний космічний корабель приземлився на зворотному боці Місяця для історичної місії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА