15:37 01.05.2021

Киргизстан і Таджикистан домовилися про повне припинення вогню на кордоні

2 хв читати

Глава Держкомітету нацбезпеки (ДКНБ) Киргизстану Камчибек Ташиєв і глава ДКНБ Таджикистану Саймумін Ятімов за підсумками зустрічі у Баткенській області підписали протокол про припинення вогню на прикордонній території.

"Сьогодні ми у складі державної делегації з демаркації і делімітації кордону ухвалили протокол, що складається з чотирьох пунктів. Ухвалили рішення про повне припинення вогню та відведення військ до місця постійної дислокації", - повідомив Ташиєв журналістам у суботу.

"Ми переживаємо дуже скрутні часи, сталася трагедія. Сподіваємося, що ухвалені рішення, відображені в протоколі, виконуватимуться", - зазначив Ташиєв.

"З сьогоднішнього дня настане тиша, мир і спокій у наших країнах, особливо в прикордонних районах", - наголосив він.

За останніми даними, внаслідок конфлікту з киргизької сторони 166 осіб постраждали, 33 загинули. Серед загиблих - три киргизькі військовослужбовці. 1-2 травня в Киргизії оголошено днями національної жалоби.

Тривають переговори урядових делегацій з врегулювання ситуації на киргизько-таджицькому кордоні. Також два керівники прикордонних структур проводять переговори на території Таджикистану.

Жертвами конфлікту з боку Таджикистану стали від восьми до десяти громадян, понад 90 поранені, повідомили місцеві ЗМІ. Офіційних даних із Душанбе поки що немає.

Увечері в четвер сторони домовилися про припинення вогню, однак протягом п'ятниці в прикордонних районах виникали локальні перестрілки. У ніч на суботу інцидентів зафіксовано не було, проте в суботу вранці повідомлення про перестрілки почали надходити знову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА