06:38 30.04.2021

США стурбовані розпуском наглядової ради і заміною керівництва "Нафтогазу України"

2 хв читати
США стурбовані розпуском наглядової ради і заміною керівництва "Нафтогазу України"

США глибоко стурбовані рішенням кабінету міністрів України розпустити наглядову раду і замінити керівництво "Нафтогазу України", заявив на брифінгу в четвер представник держдепартаменту Нед Прайс.

"Ми глибоко стурбовані недавніми маніпуляціями кабінету міністрів України чинними правилами, щоб розпустити наглядову раду і замінити керівництво головної української енергетичної компанії", - сказав Нед Прайс.

Він зазначив, що ці дії, на думку держдепу, демонструють зневагу чесними і прозорими корпоративними практиками і ускладнюють процес реформування енергетичного сектора і поліпшення інвестиційного клімату країни.

"На жаль, це всього лише ще один приклад того, як ігноруються сучасні методи роботи, а економічний прогрес України, що надає сили, наражається на ризик. Ми продовжимо підтримувати Україну і зміцнювати її інститути..., але влада України повинна теж робити свій внесок", - зазначив представник держдепартаменту.

Кабінет міністрів України у рамках загальних зборів акціонерів "Нафтогазу України" 28 квітня 2021 року визнав незадовільною роботу наглядової ради та правління компанії. Кабінет спочатку припинив повноваження всіх членів наглядової ради - як незалежних, так і представників від держави - з їх подальшим переобранням у повному складі, але з 30 квітня 2021 року.

Звільнивши наглядову раду на дві доби, Кабінет достроково припинив повноваження голови правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва, звільнивши його з посади з 28 квітня, а також обрав і призначив главою компанії Юрія Вітренка з 29 квітня терміном на один рік.

У Кабміні заявили, що на звільнення Коболєва вплинули незадовільні фінансові показники "Нафтогазу" за 2020 рік: 19 млрд грн чистого консолідованого збитку групи.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

Росіяни обстріляли Запорізьку область, є загиблий - ОВА

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

Кількість загиблих у Черкаській Лозовій зросла до семи - прокуратура

Понад 400 тис. українців оновили свої дані в застосунку "Резерв+" - Міноборони

Голова УІНП: 24 лютого поки що має залишатися неофіційною датою, що підсвічується державою як День люті

У Кропивницькому районі пролунали вибухи, постраждалих і руйнувань немає - ОВА

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА