21:03 20.04.2021

Конкурс на посади в новому окружному адмінсуді суді проводитиме кваліфкомісія суддів, яку створять найближчими місяцями

2 хв читати
Конкурс на посади в новому окружному адмінсуді суді проводитиме кваліфкомісія суддів, яку створять найближчими місяцями

Конкурс на зайняття посад у новому Київському міському окружному адмінсуді, який створять замість Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК), оголошуватиме Вища кваліфікаційна комісія суддів, зазначає представник президента України в Конституційному суді, народний депутат фракції "Слуга народу" Федір Веніславський.

"Тут, я переконаний на 100%, конкурсна комісія обиратиме кандидатів на посади суддів до нового Київського міського окружного адміністративного суду, який буде створено відповідно до цих законодавчих ініціатив", - сказав Веніславський у вівторок увечері в ефірі програми "Українського радіо".

Він запевнив: "До нового суду одіозні судді точно потрапити не можуть. Конкурсна комісія, яка, як я переконаний, забезпечуватиме відбір доброчесних і з відповідним рівнем правової компетенції, повинна не допустити цього".

Веніславський уточнив, що Вища кваліфкомісія суддів оголошуватиме конкурс на зайняття посад у новому суді. "Думаю, ми її (Вищу кваліфкомісію суддів) створимо впродовж найближчих місяців трьох-чотирьох, вона вже забезпечуватиме цей конкурс ... щоб сформувати якісний суд", - додав народний депутат.

Як повідомлялося, 13 квітня президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний проект закону "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва" у зв'язку з його неефективністю і нездатністю забезпечити запит громадян на справедливість.

Заступник голови парламентського комітету з питань держвлади, народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Качура зазначив, що розгляд законопроекту очікується найближчим часом і не затягуватиметься, але не впевнений, що це відбудеться поточного парламентського тижня.

Згідно з ч. 2 ст. 125 Конституції України, суд утворюється, реорганізовується та ліквідовується законом, проект якого вносить до Верховної Ради президент України (після консультацій із Вищою радою правосуддя).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДніпроГЕС у критичному стані, над відновленням руху працюють відповідні служби - голова ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранено мирну жительку - поліція

Генштаб ЗСУ: Найвища інтенсивність атак ворога - на Покровському напрямку, ситуація напружена, але контрольована

Зеленський розраховує на прискорення поставок військової допомоги Україні в межах виділеного США пакета підтримки в $61 млрд

У Кропивницькому районі обійшлося без НП після вибухів, що пролунали, - попередні дані

Унаслідок влучання авіабомб на дитячий садок у Мирнограді постраждало п'ятеро людей - поліція

У КРОПИВНИЦЬКОМУ ЧУТИ ВИБУХИ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Харківській області триває ліквідація 9 лісових пожеж на площі понад 3,7 тис. га - ДСНС

Зеленський прибув до Сінгапуру для участі в конференції "Діалог Шангрі-Ла"

У ХАРКОВІ ПРОГРИМІВ ВИБУХ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА