15:50 17.04.2021

Консулу України в Петербурзі Сосонюку наказано залишити територію РФ

2 хв читати
Консулу України в Петербурзі Сосонюку наказано залишити територію РФ

Тимчасовий повірений у справах України в Російській Федерації Василь Покотило був викликаний у суботу в МЗС РФ у зв'язку з "протиправною діяльністю консула генерального консульства України в Санкт-Петербурзі".

"З російської сторони було вказано на неприпустимість подібного роду діяльності, несумісної зі статусом консульського співробітника, і яка завдає шкоди інтересам безпеки Російської Федерації. Було оголошено про небажаність його перебування на території Росії і рекомендовано залишити її межі протягом 72 годин, починаючи з 19 квітня", - йдеться в повідомленні МЗС РФ.

Раніше в ФСБ Росії повідомили про затримання в Петербурзі консула України в цьому місті Олександра Сосонюка нібито під час отримання закритої інформації з баз російських правоохоронних органів.

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін назвав провокацією дії ФСБ щодо Сосонюка, оскільки український консул не причетний до отримання секретної інформації з баз правоохоронних органів РФ

Єнін зазначив, що український дипломат не був причетний до якихось баз даних і "йдеться про брутальну провокацію з боку російських спецслужб на тлі загального загострення ситуації з російського боку, яку ми спостерігаємо абсолютно в усіх сферах взаємодії з державою-агресором.

Він зазначив, що український консул перебуває на території Української консульської установи, і найближчим часом МЗС буде вирішуватиме питання про його повернення додому.

Єнін додав, що російська сторона, як і будь-яка інша держава - член Віденської конвенції, має право на оголошення тієї чи іншої особи небажаною.

"Але зазначені кроки російської сторони зустрінуть найрішучішу відсіч з української сторони, і ми вже опрацьовуємо модальності симетричної відповіді російській стороні", - заявив він в ефірі телеканалу "Україна 24" в суботу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА