11:23 17.04.2021

МЗС назвало провокацією затримання співробітника генконсульства України в Санкт-Петербурзі

1 хв читати
МЗС назвало провокацією затримання співробітника генконсульства України в Санкт-Петербурзі

Затримання консула України в Санкт-Петербурзі - це чергова провокація на тлі дестабілізуючих дій Росії, заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Чергова провокація на тлі дестабілізуючих дій Росії. Російські правоохоронці затримали співробітника генерального консульства України в Санкт-Петербурзі на кілька годин. Зараз він перебуває в українській дипустанові. Обставини затримання з'ясовуються. Найближчим часом українська сторона визначиться з формою реагування на зазначену провокацію з урахуванням наявної практики", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" в суботу.

Раніше в ФСБ Росії повідомили про затримання в Петербурзі консула України в цьому місті Олександра Сосонюка нібито під час отримання закритої інформації з баз російських правоохоронних органів. "Ця діяльність несумісна зі статусом дипломатичного працівника і має явний ворожий характер щодо Російської Федерації. До іноземного дипломата буде вжито заходів відповідно до норм міжнародного права", – заявили в ФСБ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА