11:25 14.04.2021

Законопроект про ліквідацію ОАСК передбачає утворення Київського міського окружного адмінсуду

2 хв читати
Законопроект про ліквідацію ОАСК передбачає утворення Київського міського окружного адмінсуду

Текст президентського законопроекту №5369 про ліквідацію Окружного адміністративного суду м. Києва (ОАСК) та утворення Київського міського окружного адміністративного суду оприлюднено на сайті Верховної Ради в середу.

Згідно з текстом законопроекту, президент України Володимир Зеленський пропонує замість ліквідовуваного ОАСК утворити Київський міський окружний адміністративний суд з місцезнаходженням у Києві. Згідно із законопроектом, територіальна юрисдикція Київського окружного адміністративного суду поширюється на місто Київ.

Згідно з перехідними положеннями законопроекту, після того, як набуде чинності закон, ОАСК припиняє здійснення правосуддя, а до початку роботи Київського міського окружного адміністративного суду справи, підсудні ОАСК, територіальна юрисдикція якого поширюється на місто Київ, розглядатиме та вирішуватиме Київський окружний адміністративний суд.

Згідно з перехідними положеннями, ОАСК невідкладно протягом десяти робочих днів передає судові справи, які перебувають у його володінні, до Київського окружного адміністративного суду. З дня початку роботи Київського міського окружного адміністративного суду Київський окружний адміністративний суд невідкладно передає справи, підсудні ОАСК, територіальна юрисдикція якого поширюється на Київ, до Київського міського окружного адміністративного суду.

Як повідомлялося, 13 квітня президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради як невідкладний проект закону "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва" у зв'язку з його неефективністю і нездатністю забезпечити запит громадян на справедливість.

Згідно з ч. 2 ст. 125 Конституції України, суд утворюється, реорганізовується та ліквідовується законом, проект якого вносить до Верховної Ради президент України (після консультацій з Вищою радою правосуддя).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА