07:48 13.04.2021

Блінкен у Брюсселі разом із шефом Пентагону проведе переговори з союзниками з НАТО

1 хв читати
Блінкен у Брюсселі разом із шефом Пентагону проведе переговори з союзниками з НАТО

Держсекретар США Ентоні Блінкен здійснить візит 13-15 квітня в Брюссель для переговорів з союзниками Вашингтона в НАТО, йдеться в оприлюдненому напередодні прес-релізі Держдепу.

"У Брюсселі держсекретар Блінкен приєднається до міністра оборони США Ллойда Остіна для консультацій з нашими союзниками і партнерами НАТО з цілої низки спільних пріоритетів", - наголошується в документі.

Також, згідно із заявою, Блінкен скористається цією поїздкою "для підтвердження прихильності США трансатлантичному альянсу" як найважливішого партнерства за участю США. Крім того, держсекретар проведе окремо двосторонні і багатосторонні зустрічі з колегами з європейських країн для обговорення пріоритетів у відносинах і спільних викликів.

Раніше агентство Bloomberg повідомило з посиланням на інформовані джерела, що Блінкен збирається на цьому тижні відвідати Брюссель і обговорити з офіційними особами НАТО стурбованість пересуваннями російських військ поблизу кордону з Україною.

Блінкен відвідував Брюссель наприкінці березня після затвердження його на посаді держсекретаря. Цей візит був покликаний запевнити союзників у тому, що епоха президента Дональда Трампа "Америка понад усе" закінчилася, і США повністю віддані єдності НАТО.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА