17:58 06.04.2021

Кореспондент CNN повідомив про своє затримання біля колонії, в якій відбуває термін Навальний

2 хв читати

Кореспондент телеканалу CNN Меттью Ченс повідомив, що його затримано біля колонії у Володимирській області, в якій відбуває покарання опозиціонер Олексій Навальний.

"Російська поліція щойно затримала мене біля колонії, в якій перебуває Навальний", - написав він у Twitter. Журналіст також оприлюднив фотографію, на якій видно, як поряд із ним у приміщенні стоять співробітники правоохоронних органів.

Раніше міністерство внутрішніх справ повідомляло про затримання дев'яти осіб біля колонії у Володимирській області, де відбуває покарання Навальний.

"Дев'ятьох громадян, які допустили порушення громадського порядку, співробітники поліції доставили в територіальний відділ внутрішніх справ для подальшого розгляду", - йдеться в повідомленні управління МВС РФ у Володимирській області.

За даними поліції, поряд із КУ ВК-2 УФСВП Росії у Володимирській області в Покрові зібралися близько 45 людей, із них близько 30 - представники ЗМІ та блогери.

Із середини березня Навальний перебуває у виправній колонії №2 УФСВП Росії у Володимирській області поблизу міста Покров, де він відбуває покарання у так званій справі "Ів Роше".

Раніше в соцмережах від прибічників Навального з'явилися повідомлення, що він оголосив голодовку з вимогою допустити до нього лікаря та надати медикаменти. За словами його адвокатів, опозиціонер відчуває біль у спині, а обидві ноги частково втратили чутливість.

В УФСВП у Володимирській області заявили, що "за результатами обстеження його стан здоров'я оцінюється як стабільний, задовільний", і повідомили, що Навальний отримує необхідну медичну допомогу. Члени Громадської спостережної комісії області, які відвідали опозиціонера, заявили, що він скаржиться на біль у нозі, але ходити може.

Цього вівторка до колонії прибули представники "Альянсу лікарів" (влада РФ вважає організацію виконувачем функції іноагента) та інші активісти з вимогою допустити до опозиціонера лікаря.

За даними ЗМІ, на акції біля колонії затримано керівника профспілки Анастасію Васильєву.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА