07:17 31.03.2021

Китай вітає результати роботи інспекторів ВООЗ, які вивчали в Ухані джерела походження коронавірусу

2 хв читати
Китай вітає результати роботи інспекторів ВООЗ, які вивчали в Ухані джерела походження коронавірусу

Китай позитивно оцінює результати роботи інспекторів Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), викладені в опублікованій доповіді за підсумками вивчення джерел походження коронавірусу.

"Китай високо цінує науковий, ретельний і професійний підхід китайських і іноземних експертів, які співпрацюють у сфері цих досліджень", - йдеться в поширеній заяві МЗС КНР.

З 14 січня до 10 лютого 2021 року спільна експертна група китайських і міжнародних вчених з ВООЗ провела спільні дослідження в сфері визначення джерел походження коронавірусу в китайському місті Ухань, де він був вперше виявлений.

"Китай надав необхідну допомогу для забезпечення роботи групи експертів в Ухані, що повністю відображає відкриту, прозору і відповідальну позицію Китаю", - наголошується в заяві.

У ній наголошується: "Політизація питання про походження вірусу може тільки серйозно ускладнити глобальну співпрацю в цій галузі і підірвати глобальні зусилля з боротьби з пандемією, що призведе до ще більшої кількості людських жертв. Це суперечить прагненню міжнародної спільноти об'єднатися проти інфекції".

У доповіді експертів дійшли висновку, що "версія про поширення вірусу в результаті інциденту в лабораторії була визнана вкрай малоймовірним варіантом".

Швидше за все, COVID-19 потрапив до організму людини через посередника-носія, визначили вчені. Серед інших гіпотез, які в ВООЗ визнали можливими, але менш імовірними, виявилися пряме зоонозне поширення або зараження через заморожені продукти.

Водночас, глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус у вівторок заявив, що вважає за потрібне більш ретельно вивчити дану версію.

"Хоча команда фахівців дійшла висновку, що лабораторний витік - це найменш ймовірна гіпотеза, це вимагає подальшого розслідування з додатковими місіями, які будуть включати експертів, яких я готовий задіяти", - наводять європейські ЗМІ слова глави ВООЗ.

Версію щодо походження COVID-19 з китайської лабораторії в Ухані озвучували, зокрема, в адміністрації колишнього президента США Дональда Трампа.

Так, колишній держсекретар США Майк Помпео у вівторок, після публікації доповіді ВООЗ, обвинуватив ВООЗ у співпраці з Пекіном.

"Доповідь ВООЗ - це повне неправди продовження кампанії Комуністичної партії Китаю і ВООЗ з дезінформації. Ось чому я у свій час рекомендував, щоб США покинули ВООЗ", - написав Помпео в Twitter.

Він зазначив, що "Уханьський інститут вірусології залишається найбільш ймовірним джерелом поширення вірусу".

За його словами, Гебреєсус "співпрацював з Сі Цзіньпіном, щоб у найскладніший момент приховати факт передачі вірусу від людини до людини".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА