13:17 25.03.2021

У Харкові скасували концерт гурту "Жадан і собаки", поліція посилається на порушення карантину

2 хв читати
У Харкові скасували концерт гурту "Жадан і собаки", поліція посилається на порушення карантину

Концерт гурту "Жадан і собаки", який був запланований у харківському арт-клубі "Корова" на вечір середи, 24 березня, було скасовано через порушення карантинних обмежень, стверджують у поліції.

"Відповідно до обмежень "помаранчевої" зони карантину, заборонено проведення масових культурних, розважальних заходів за участю більше однієї особи на 4 кв. метри площі будівлі або наповненістю понад 50 відсотків місць у кожному окремому залі. Поліцейські в цій ситуації звернулися до власника закладу та попередили його про правові наслідки через недотримання загальних правил безпеки під час пандемії", - повідомляє відділ комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області.

У відділі комунікації підтвердили кореспондентові агентства "Інтерфакс-Україна", що правоохоронці обмежилися профілактичною бесідою з власником закладу, жодних заходів стосовно публіки, яка залишилася там після скасування концерту, вони не застосовували.

Сергій Жадан на своїй офіційній сторінці у Facebook вибачився за скасування концерту й пообіцяв, що гурт його відіграє пізніше. "Ми обов'язково відіграємо цей концерт, тому квитки можете не здавати. Про час та місце проінформуємо", - написав він, при цьому розкритикувавши правоохоронців, які не попередили про скасування концерту заздалегідь.

"Ви могли повідомити про скасування концерту за кілька годин до його початку. Тоді ми встигли б повідомити глядачам, і вони не пхалися би з цілого міста (й інших міст теж, до речі), ризикуючи здоров'ям у метрополітені чи маршрутках (вам же про здоров'я громадян ішлося?) Натомість ви прийшли безпосередньо на концерт і чекали годину, коли він, цей концерт, розпочнеться, елементарно для того, щоби штрафонути заклад. Фактично тримаючи в заручниках кілька сотень людей, які чекали в залі на початок заходу. Вибачте, але це не охорона здоров'я - це шантаж і скотство", - написав Жадан.

Ввечері глядачі, які прийшли на концерт у "Корову", опублікували відео, на якому Жадан пояснює причини скасування концерту і звинувачує в цьому владу. "Ця влада не дає нам працювати. Ця влада не дає нам жити. Вони цілий рік - поставили культуру в цю позицію і нічого не робитимуть... Вони вирішують свої проблеми, вони підвищують свої рейтинги. Вони це роблять за рахунок нас", - сказав він.

На цьому відео, а також на фото, оприлюднених у соцмережах і на офіційному сайті облуправління поліції, видно, що в клубі було дуже багато людей, соціальна дистанція не дотримувалася, дехто був без масок.

23 березня Харківську область було переведено з "жовтої" в "помаранчеву" зону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА