09:51 18.03.2021

На виборах ректора КНУ ім.Шевченка лідирують Бугров і Рожко, екс-спікер Ради Литвин - четвертий

1 хв читати
На виборах ректора КНУ ім.Шевченка лідирують Бугров і Рожко, екс-спікер Ради Литвин - четвертий

За результатами виборів ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка у наступний тур виходять проректори Володимир Бугров та Олександр Рожко.

"Явка виборців - 2 959 осіб, що становить 71,49% від загальної кількості виборців (4 139), внесених до виборчих списків", - повідомляє прес-служба КНУ на своєму сайті.

Кандидат філософських наук, професор, нинішній проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Володимир Бугров набрав 44,04% голосів, доктор економічних наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботі КНУ Олександр Рожко - 15,2%, доктор геологічних наук, професор Сергій Вижва - 5%, доктор історичних наук, професор, колишній спікер Верховної Ради Володимир Литвин - 3,99%, доктор соціологічних наук, доцент Ірина Чудовська - 0,94% і доктор психологічних наук, професор Сергій Болтівець - 0,51%, а 1,38% не підтримав жоден кандидат.

Як повідомлялося, у грудні 2020 року в другому турі виборів ректора КНУ ім. Т.Г.Шевченка найбільшу кількість голосів набрав проректор із науково-педагогічної роботи Володимир Бугров, водночас цих голосів не вистачило для перемоги і призначення ректором. З огляду на це було призначено повторні вибори.

Нинішній в. о. ректора Леонід Губерський був призначений на посаду ректора 29 жовтня 2015 року терміном на п’ять років, і на сьогодні його повноваження закінчились.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА