12:02 03.03.2021

"Укрпошта" 5 березня вводить в обіг перші в історії України марки в жанрі ню

2 хв читати
"Укрпошта" 5 березня вводить в обіг перші в історії України марки в жанрі ню

Перші українські поштові марки з оголеними тілами із серії "Її величність - жінка" побачать світ 5 березня, повідомляється на сайті національного поштового оператора "Укрпошта".

"Перший випуск прикрасять роботи Тараса Шевченка "Одаліска" з фондів Національного музею Тараса Шевченка та українського художника-сучасника Андрія Чебикіна "Енергія ІІ" з фондів Національного художнього музею України. Тираж кожної марки – 130 тис. примірників. До марок випущено конверти "Перший день" та картки для картмаксимумів", - ідеться в повідомленні.

В "Укрпошті" зазначають, що особливістю цього випуску стане колаборація поштового оператора й українського бренду OLIZ, який випустить нову колекцію жіночих шовкових хусток, частина коштів від продажу якої буде спрямована на розвиток Національного музею Тараса Шевченка.

Урочиста церемонія спецпогашення нових поштових мініатюр і презентація колекції хусток відбудеться 5 березня о 10:00 в Національному музеї Шевченка. Учасники: генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський, директор Національного музею Шевченка Дмитро Стус, засновниця бренду OLIZ Христина Зборошенко і директор Національного художнього музею України Юлія Литвинець.

Поштові марки, конверти та картки серії "Її величність - жінка" випущено у співпраці з Національним музеєм Тараса Шевченка та Національним художнім музеєм України. Картину "Одаліска" Шевченко написав у 1840 році в Петербурзі. На конверті до випуску представлена ще одна його робота - "Вірсавія", написана в 1860 році. На другий поштовій марці відтворено роботу "Енергія II", написану в 1991 році художником-графіком, лауреатом Національної премії України ім. Шевченка Андрієм Чебикіним. На конверті до марки представлена його ж ілюстрація до збірки "Опале листя" Івана Франка.

Кількість марок в одному аркуші - 9 (3х3). Тираж кожної марки - 130 тис. примірників. Вартість маркового листа 81 грн (9 марок номіналом V, що еквівалентно 9 грн), конверт - 4 грн, картки - 4 грн. Вартість конвертів зі спецпогашенням та картаксимумів становить 18,80 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Кропивницькому районі пролунали вибухи, постраждалих і руйнувань немає - ОВА

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА