13:16 24.02.2021

З 16 липня понад 100 тис. людей повинні будуть підтвердити рівень володіння українською мовою

1 хв читати
З 16 липня понад 100 тис. людей повинні будуть підтвердити рівень володіння українською мовою

 Глава Національної комісії зі стандартів державної мови Орися Демська зазначає, що з 16 липня 2021 року близько 100-150 тисяч громадян України повинні будуть підтвердити рівень володіння державною мовою, склавши відповідний іспит.

"Кількість людей, які на сьогодні мають скласти іспит з 16 липня і підтвердити рівень володіння державною мовою, становить близько 100-150 тис. осіб", - сказала Демська під час публічного звіту про результати діяльності у 2020 році в Києві в середу.

За її словами, планується, що центри для складання тестів на володіння українською мовою будуть як мінімум у кожному обласному центрі, а сертифікат на володіння державною мовою діятиме безстроково.

"Треба розуміти, що закон зворотної дії не має. Усі, хто сьогодні вже працюють і не йдуть на конкурс і не претендують на яку-небудь посаду, а вже на ній перебувають, - вони не складатимуть іспит. Іспит складатимуть лише ті, хто хоче отримати сертифікат із перспективою, що колись обиратиметься на конкурс", - додала Демська.

Як повідомлялося, 16 липня 2021 року набуває чинності норма про те, що кожен претендент на посаду в органах державної влади або місцевого самоврядування має складати іспит на рівень володіння українською мовою відповідно до нових стандартів, розроблених Національною комісією зі стандартів державної мови.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В ОДЕСІ ЧУТИ ВИБУХ - МЕР

Від початку доби на фронті відбулося 29 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ситуація напружена - Генштаб ЗСУ

У Дніпропетровській області знищено 1 ворожий БпЛА - ВК "Восток"

Ми запросили на Саміт миру і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинула 1 людина, поранено 6 - голова ОВА

На Харківщині внаслідок ворожих обстрілів постраждали 2 мирні мешканки - Синєгубов

Сили оборони не дають просунутися окупантам на півночі Харківської області, проте РФ може почати наступ на Золочівському напрямку

На Харківщині лісовими пожежами охоплено понад 3,9 тис. га - ДСНС

У Миколаївській області рятувальники ліквідували пожежу площею 1500 кв. м, що виникла внаслідок падіння уламків БпЛА - ДСНС

США підтвердили свою участь у Саміті миру на високому рівні, але поки що немає конкретного підтвердження про участь Байдена - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА