10:24 06.02.2021

У США заперечують проти поширення юрисдикції МКС на Палестинські території

1 хв читати
У США заперечують проти поширення юрисдикції МКС на Палестинські території

Сполучені Штати не згодні з рішенням Міжнародного кримінального суду (МКС) про те, що його юрисдикція поширюється на сектор Газа і Західний берег річки Йордан і що він може розпочати розслідування щодо дій Ізраїлю, йдеться в заяві Держдепартаменту США.

"Ми не вважаємо, що палестинці можуть вважатися суверенною державою, отже, у них немає права брати участь в якості держави в організаціях, конференціях, у тому числі в МКС", - йдеться в заяві.

МКС напередодні ухвалив, що його юрисдикція поширюється на сектор Газа і Західний берег річки Йордан, тобто він може розпочати розслідування щодо можливих військових злочинів ізраїльських військових на цих територіях.

В Ізраїлі назвали рішення політизованим. Прем'єр Біньямін Нетаньяху заявив, що "МКС вкотре довів, що є політичною організацією, а не юридичною".

Очільник МЗС Ізраїлю Габі Ашкеназі заявив, що МКС не може проводити такі розслідування, а це рішення перетворює МКС на "політичний інструмент у руках антиізраїльської пропаганди", пише Jerusalem Post.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА