12:18 05.02.2021

"Укрзалізниця" закликає OpenStreetMap виправити некоректне зображення Криму на картах сервісу

2 хв читати
"Укрзалізниця" закликає OpenStreetMap виправити некоректне зображення Криму на картах сервісу

АТ "Укрзалізниця" (УЗ) закликає міжнародний проект OpenStreetMap, картами якого воно користується, якнайшвидше виправити некоректне зображення на картах АР Крим, повідомила прес-служба компанії у п'ятницю.

"АР Крим - це невід’ємна частина України, і її некоректне відображення на будь-яких сервісах, зокрема електронних мапах, є неприпустимим. Наразі фахівці "Укрзалізниці" вже змінили API сервісу з коректним відображенням мапи України", - зазначено у повідомленні.

Крім того, як зазначили в УЗ, фахівці компанії проводять повну ревізію електронних сервісів "Укрзалізниці". На фінальній стадії перебувають роботи з впровадження оновленого сайту компанії.

У четвер, 4 лютого, на інтерактивній карті OpenStreetMap, яку використовує сайт Південно-Західної залізниці УЗ, територія Автономної Республіки Крим була позначена як "Південний федеральний округ Росії".

Так, такий інцидент уже не перший із OpenStreetMap. У листопаді 2018 року робоча група з питань роботи з даними цього сервісу вирішила переглянути своє рішення та виключила Крим зі складу території України. Українська спільнота учасників OpenStreetMap звернулася зі скаргою на дії Data Working Group до ради Фонду OpenStreetMap після чого рішення DWG було скасовано.

У червні 2020 року така сама ситуація трапилася і у мережі магазинів "Алло" - після чергового оновлення сервіс показав Крим частиною РФ, і це відобразилося на сайті інтернет-магазину. "Алло" закликав до бойкоту OpenStreetMap.

OpenStreetMap - це відкритий проект, спрямований на збір, зберігання та розповсюдження загальнодоступних геопросторових даних, створення інструментів для роботи з ними силами спільноти волонтерів. Проект заснований у Великій Британії у липні 2004 року Стівом Костом. Первинною та основною інформацією для OpenStreetMap є "треки", зібрані добровольцями за допомогою пристроїв, обладнаних GPS-приймачами, та завантажені до бази OSM.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА