20:59 04.02.2021

Один із затриманих учасників акції біля телеканалу "НАШ" погрожував вистрибнути у вікно, в поліції назвали це провокацією та відкрили справу

2 хв читати
Один із затриманих учасників акції біля телеканалу "НАШ" погрожував вистрибнути у вікно, в поліції назвали це провокацією та відкрили справу

Один із чотирьох чоловіків, доставлених у четвер до Шевченківського районного управління поліції Києва за порушення громадського порядку під час акції біля одного з телеканалів, відкрив вікно і став на підвіконня та висловлював вимоги закрити телеканал і звільнити учасників акції, повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"Поліцейські діють виключно у рамках чинного законодавства. Тому жодні спроби тиску на поліцію для ухвалення будь-яких рішень не дадуть позитивного результату. Тому наголошую: всі маніпуляції і провокаційні шоу жорстко припинятимуть", - зазначив начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

За фактами подій біля поліцейського управління та офісу телеканалу відкрито кримінальне провадження за ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу), а також за ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України, йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в четвер удень біля будівлі телеканалу "НАШ" у Києві на вул. Жилянській зібралися кілька десятків активістів, які виступили з вимогою закрити телеканал. Організаторами акції були націоналістичні організації "Основа майбутнього" (крило "С14"), "Сокіл", "Правий сектор", Спілка ветеранів війни з Росією. Під час акції між представниками телеканалу та учасниками акції сталася перепалка. Також сталася незначна сутичка між активістами і правоохоронцями. За вчинення протиправних дій чотирьох учасників акції протесту біля будівлі телеканалу "НАШ" у Києві правоохоронці доставили в управління поліції.

Після цього ситуація біля будівлі телеканалу була спокійною, блокування роботи телеканалу не було.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

УЗ відключила підсвічування п'яти найбільших вокзалів країни для зменшення споживання електроенергії

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени у фіналі "Євробачення-2024": Єдності для світу, мир і свободу для України

Вибух у Броварах стався під час затримання правопорушника, який кинув гранату в поліцейського - МВС

Членство в НАТО є життєво важливим для української державності - Порошенко

У Броварах Київської області прогримів вибух, попередньо, постраждало двоє людей

ПРИЛІТ У ПЕРЕДМІСТІ ХАРКОВА - ТЕРЕХОВ

У ХАРКОВІ БУЛО ЧУТИ ВИБУХ - МЕР ТЕРЕХОВ

Армія РФ за добу завдала семи ракетних і 74 авіаційних ударів, обстріляла понад 120 населених пунктів України

У Німеччині обговорюють залучення ППО НАТО для захисту неба над західними областями України

За добу відбулося 108 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 28 атак ворога, на авдіївському - понад 20

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА