18:52 27.01.2021

Екс-голову ДПС Верланова оголосили в розшук, він має намір це оскаржити

2 хв читати
Екс-голову ДПС Верланова оголосили в розшук, він має намір це оскаржити

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило в розшук колишнього голову Державної податкової служби (ДПС) Сергія Верланова, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем.

Як повідомляє видання "Слово і діло", відповідну постанову детектив НАБУ прийняв 21 грудня 2020 року, і того самого дня детектив призупинив розслідування справи щодо Верланова у зв'язку з оголошенням його в розшук. Однак його адвокат подав скаргу і просив скасувати постанову про оголошення свого підзахисного в розшук і про призупинення слідства, зазначивши, що на дату винесення постанови детективу було відомо місцеперебування Верланова, однак суддя відмовив у задоволенні скарги, оскільки адвокат не надав документів, що підтверджують місце проживання Верланова в Німеччині.

Сам Верланов підтвердив інформацію про оголошення в розшук, повідомив, що проживає в Німеччині з жовтня 2020 року, і наголосив, що не переховується від правосуддя.

"Прочитав, що мене оголосили в розшук. Не ховався і не ховаюся. Тому рішення буду оскаржувати. Зараз проживаю в Німеччині за адресою, яку повідомив детективам НАБУ ще 17 грудня", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомлялося, Кабмін 24 квітня 2020 року звільнив Верланова з посади голови ДПС, а наступного дня оголосив конкурс на нового голову відомства.

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що бачить підстави для розслідування правоохоронцями діяльності Верланова, повідомивши про скарги з боку бізнесу на затримки з автоматичним відшкодуванням ПДВ, на безпідставне блокування податкових накладних.

20 жовтня Офіс генпрокурора повідомив про підозру екс-голові ДПС у зловживанні владою і службовим становищем, після чого передав справу до НАБУ. Досудове розслідування встановило, що колишній голова Державної податкової служби України незаконно скасував податкове повідомлення-рішення на суму 2 млрд 246 млн грн. Цим документом Офіс великих платників податків ДПС України донарахував рентну плату за користування надрами одному з найбільших металургійних комбінатів країни

Верланов заявляє, що обвинувачення проти нього є безпідставними, а вручена йому Офісом генерального прокурора підозра політично мотивована. Крім того, він заявив про порушення Генпрокуратури під час повідомленні йому про підозру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

За добу на Харківщині одна загибла та 11 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Російська армія найближчим часом має намір тиснути по всій лінії фронту - ISW

У Середземному морі на бойовому чергуванні чотири кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

Усі дрони-камікадзе, які атакували вночі Київську область, збито, немає ні пошкоджень, ні постраждалих - ОВА

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини - ОВА

Окупанти за добу завдали близько 460 ударів по Запорізькій області, одна людина поранена - голова ОВА

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє загиблих і двоє поранених

Засобами ППО збито всі 37 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА