13:27 28.12.2020

Тупицький не явився в Офіс генпрокурора через поважну причину й не має наміру ухилятися від процесуальних дій – КС

2 хв читати
Тупицький не явився в Офіс генпрокурора через поважну причину й не має наміру ухилятися від процесуальних дій – КС

Глава Конституційного суду України Олександр Тупицький не прийшов у понеділок до Офісу генпрокурора для проведення процесуальних дій через поважну причину, зазначили в КС.

"Тупицький не явився через поважну причину. І він не має намірів ухилятися від процесуальних дій", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" в суді.

Коментуючи направлення Офісом генпрокурора президентові клопотання про відсторонення Тупицького від посади судді КС терміном на два місяці, в суді наголосили: "Ні Конституція, ні закон України "Про Конституційний суд" не оперують таким поняттям, як відсторонення судді КС від займаної посади".

Раніше агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело повідомило, що глава Конституційного суду України Олександр Тупицький не явився в понеділок уранці в Офіс генерального прокурора для проведення процесуальних дій. Главу Конституційного суду України підозрюють у підкупі свідка та введенні в оману суду шляхом завідомо неправдивого показання свідка.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Офісу генпрокурора, Офіс генерального прокурора направив поштою повідомлення про підозру главі Конституційного суду України Олександру Тупицькому у зв'язку з його неявкою в понеділок на процесуальні дії.

Також Офіс генпрокурора направив президентові клопотання про відсторонення глави КС Тупицького від посади судді Конституційного суду.

Як повідомлялося, 24 грудня главу Конституційного суду України Тупицького викликали повісткою на 28 грудня до Офісу генерального прокурора для проведення процесуальних дій, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Офісі генпрокурора.

При цьому в офісі не уточнили, в рамках розслідування якої справи Тупицького викликають і для яких саме процесуальних дій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА