19:42 11.12.2020

Бахматюк знову запрошує НАБУ його допитати в Австрії

2 хв читати
Бахматюк знову запрошує НАБУ його допитати в Австрії

Бізнесмен Олег Бахматюк вважає незаконними спроби НАБУ екстрадувати його в Україну у справі ВіЕйБі Банку, пояснює їх бажанням НАБУ приховати розвал цієї справи і вкотре пропонує детективам бюро допитати його в Австрії.

"Єдиною метою всього цього екстрадиційного хайпу є пошук "ворогів народу", вся ця імітація бурхливої діяльності - щоб приховати те, що справа по суті розвалюється ... Я все ще чекаю офіційного візиту детективів НАБУ, готовий і хочу відповісти на будь-які їхні питання", - йдеться в його заяві на сайті агрохолдингу "Укрлендфармінг", власником якого він є.

Бахматюк зазначив, що прокуратура і Інтерпол не можуть задовольнити запит НАБУ на його екстрадицію, оскільки він не перебуває в міжнародному розшуку і не ховається від слідства, офіційно повідомив НАБУ і іншим слідчим органам своє фактичне місцеперебування, а правоохоронні органи Австрії цю інформацію офіційно підтвердили.

Водночас бізнесмен вважає, що НАБУ свідомо рік і два місяці уникає його допиту, адже за його підсумками справу доведеться закрити.

"НАБУ не цікавить і пошук істини в цій справі, інакше мене б хоч раз допитали. Найпростіше списати на екстрадицію, яка не вдалася. Я заявляю ще раз: чекаю на візит детективів НАБУ в офіційно відоме їм місце мого перебування, де в рамках міжнародного співробітництва відповідно до встановлених законодавством процедур я готовий відповісти на питання НАБУ щодо мене", - наголосив Бахматюк.

За його словами, НБУ підтвердив, Фонд гарантування перевірив, а експертизи довели, що вся сума рефінансування 1,2 млрд грн була під контролем НБУ видана 80 тисячам вкладникам банку.

Бізнесмен також зазначив, що за час розслідування справи НАБУ лише раз в минулому році допитав менеджерів банку і колишнього першого заступника голови НБУ Олександра Писарука.

Як повідомлялося, НАБУ підозрює екс-вигодоодержувача ВіЕйБі Банку Бахматюка нібито в змові з Писаруком для виведення в 2014 році 1,2 млрд грн рефінансування з цього комерційного банку.

У кінці листопада 2019 року МВС України за заявою НАБУ оголошувало в розшук у справі ВіЕйБі Банку Бахматюка і його сестру, гендиректора "Авангарду" Наталію Василюк. Однак потім Бахматюк неодноразово заявляв, що перебуває в Австрії і готовий брати участь у всіх процесуальних діях. Всім іншим підозрюваним у цій справі обрано міру запобіжного заходу у вигляді застави.

Офіс генерального прокурора 3 грудня цього року поінформував, що двічі повертав НАБУ матеріали справи щодо екстрадиції Бахматюка і готовий направити їх компетентним органам інших країн після усунення Бюро недоліків. У свою чергу НАБУ назвало такі дії Офісу генпрокурора спробою саботажу справи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Івано-Франківській області ліквідовано пожежу на об'єкті критичної інфраструктури після атаки ворога - ДСНС

Уночі 9 та 10 травня в Україні заморозки на поверхні ґрунту

У четвер в Україні без опадів, лише в Карпатах і Криму короткочасні дощі, на поверхні ґрунту заморозки

Через бойові дії та ворожу атаку є знеструмлення в дев'яти областях - "Укренерго"

Унаслідок нічного удару по Білозерці загинула жінка, постраждали троє людей - Херсонська ОВА

Ворожа ДРГ чисельністю до десяти осіб намагалася проникнути на територію України в Харківській області - ОСУВ "Хортиця"

Унаслідок ракетної атаки в Запоріжжі пошкоджені 15 житлових будинків, три навчальні заклади - ОВА

У Києві в травні проїзд з Подільського мостового переходу біля залізничної станції Райдужний будуватимуть цілодобово

З 18:00 до 23:00 у середу можливі відключення електроенергії по всій Україні - "Укренерго"

Атаковано об'єкти генерації та передачі е/е в шести областях, є пошкодження об'єктів газової інфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА