21:22 04.12.2020

Пентагон до 2026 року розгорне ще 20 ракет-перехоплювачів національної системи ПРО

1 хв читати
Пентагон до 2026 року розгорне ще 20 ракет-перехоплювачів національної системи ПРО

Конгрес США наказав Агентству з протиракетної оборони Пентагону представити програму розгортання на території країни до 2026 року додатково 20 нових перехоплювачів міжконтинентальних балістичних ракет, довівши їх до 64 одиниць, випливає з проекту, узгодженого законодавцями обох палат військового бюджету на 2021 фінансовий рік.

"До 2026 року має бути розгорнуто додатково 20 ракет-перехоплювачів", - йдеться в документі.

Відповідно до вказівки Конгресу, Агентство з ПРО протягом 30 днів після набуття чинності оборонного закону, опублікованого в четвер, повинно "надати програму з розробки проміжного варіанту кінетичних ракет-перехоплювачів наземного базування ... для протидії загрозам з боку Північної Кореї та Ірану".

У серпні 2019 року минула програма Агентства з ПРО зі створення модернізованого варіанту кінетичного перехоплювача Redesigned Kill Vehicle (RKV) була припинена через погані результати, показані під час випробувань.

Натомість Агентство з ПРО запропонувало почати роботи зі створення перехоплювача нового покоління - Next-Generation Interceptor (NGI) з більш ефективними можливостями для здійснення перехоплення, який міг би бути розгорнутий до 2030 року для протистояння широкому спектру ракетних загроз для США.

Нині на озброєнні системи ПРО США стоять 44 ракети-перехоплювачі дальнього радіусу дії наземного базування, розміщені на базах у Форт-Грилі (штат Аляска) і Ванденберг штат (Каліфорнія).

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА