21:52 15.11.2020

У другому турі виборів президента Молдови взяли участь понад 1,6 млн виборців

2 хв читати
У другому турі виборів президента Молдови взяли участь понад 1,6 млн виборців

У виборах президента Молдови в неділю взяли участь близько 53% виборців. Про це повідомила прес-служба Центральної виборчої комісії в неділю ввечері після закриття виборчих дільниць в країні. Виборчі дільниці закрилися о 21:00.

"У виборах президента взяли участь понад 1,637 млн. виборців, що становить близько 53% виборців, включених до списків для голосування", - наголошується в повідомленні.

ЦВК зазначає, що на виборах зареєстрована висока активність виборців. Загалом проголосували приблизно на 400 тис. виборців більше, ніж у першому турі голосування.

На прес-конференції голови ЦВК, яка відбудеться пізніше, будуть оголошені і перші дані про результати голосування з кількох виборчих дільниць. Передбачається, що вже після опівночі можна буде говорити про попередні результати голосування.

Небувалу активність у неділю виявили виборці на дільницях за кордоном. До 21.00, згідно з даними ЦВК, за кордоном проголосували вже понад 250 тис. виборців. Це більше на 100 тис., ніж у першому турі два тижні тому.

Голосування на більшості дільниць за кордоном ще триває. У першому турі на 139 виборчих дільницях за кордоном проголосували, загалом, трохи менше 150 тис. Це стало рекордним показником за весь час проведення виборів. Чотири роки тому за кордоном проголосували менше 80 тисяч виборців.

У неділю в Молдові відбувся другий тур виборів президента. На пост глави держави балотувалися два кандидати, які набрали найбільшу кількість голосів у першому турі, - кандидат від партії "Дія і солідарність" (PAS), колишній прем'єр-міністр Майя Санду, яка набрала в першому турі два тижні тому 36,16% голосів, і незалежний кандидат Ігор Додон, який 1 листопада набрав 32,61% голосів виборців.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тривають бої біля Стариці та Вовчанська на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

Двох харків'ян, які наводили ворожий вогонь на місця зосередження ЗСУ, засуджено до 15 років в'язниці - прокуратура

Міноборони затвердило нову політику про людський капітал у Силах оборони

Росіяни намагатимуться просунутися далі й створити буферну зону вздовж українського кордону, більше допомоги Україні на підході - глава Пентагону

ВР рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, який регулює діяльність держорганів щодо пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

До суду скеровано обвинувачення проти ексмера Куп'янська, який здав місто в перші дні повномасштабного вторгнення РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА