20:15 14.11.2020

Ідея програми "Здорова Україна" в тому, що держава повинна забезпечити людині базовий "набір" для міцного здоров'я - Зеленський

2 хв читати
Ідея програми "Здорова Україна" в тому, що держава повинна забезпечити людині базовий "набір" для міцного здоров'я - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський пояснив, що ідея ініційованої ним програми "Здорова Україна" полягає в тому, що держава повинна забезпечити людині базовий "набір" для міцного здоров'я.

"Мною ініційовано розробку національної програми "Здорова Україна". Моя глобальна ідея досить проста: держава повинна забезпечити людині, скажімо так, базовий "набір" для міцного здоров'я. Набір - це не обов'язково тільки фізичні речі, це і корисні звички, профілактика, правильне харчування, активність. Це коли з дитинства українці долучені до спорту, і продовжують займатися ним усе життя. Не тоді, коли можуть купити абонемент у фітнес-клуб, а коли мають можливість бігати, кататися на велосипеді, плавати, займатися будь-якими тренуваннями. І це зручно - тому що поруч з будинком. І це модно, тому що так роблять усі", - сказав він у відеозверненні до українців у суботу, перейшовши на російську мову.

Зеленський вважає, що "Бути здоровим!" - це нове гасло, яке може об'єднати країну, тим більше за часів пандемії COVID-19.

"Це важливо в будь-якому куточку України. Тут не може бути спекуляцій. Складно уявити сварки або бійки політиків через те, що саме будувати: стадіон або басейн. Складно уявити спроби розколоти суспільство, коли одні говорять, що всім нам потрібно плавати брасом, а інші, що історичний шлях України плавати кролем. Одним словом, бути здоровим - бажання кожного з нас", - наголосив він.

Як повідомлялося, 10 листопада президент України Володимир Зеленський оголосив, що в зв'язку з несприятливою епідемічною ситуацією в світі ініціює розробку програми "Здорова нація", яка буде містити практичні рекомендації громадянам зі зміцнення здоров'я, профілактики захворювань і подолання їх наслідків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держкомтелерадіо внесло до переліку 448 російських книжок, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України

Олександр Мартиненко все життя присвятив українській журналістиці та сфері медіа - Верховна Рада

У ЄС немає консенсусу, чи потрібно проводити навчання українських військових на території України - Боррель

Знайдено останки ще одного загиблого в харківському "Епіцентрі" - жертв стало 18

Єрмак: Олександр Мартиненко - це історія професії, а також людина, яка назавжди буде в історії країни

Окупанти вдарили по Харкову, виникла пожежа в гаражах - мер

Підтримка антарктичної програми є стратегічним питанням, і Україна продовжуватиме це робити - Лісовий

Ексначальника Одеського обласного ТЦК повторно затримали на виході із СІЗО й повідомили про нову підозру

Щорічне взяття на військовий облік громадян України чоловічої статі, які досягли 17-річного віку, не має стосунку до мобілізаційних заходів - роз'яснення

Комітет ПАРЄ визнав стирання української культурної ідентичності інструментом війни РФ проти України - Кравчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА